cArAvAn is een kunstproject waarbij tien caravans door kunstenaars worden omgetoverd tot een bed & breakfast. De verschillende caravans staan opgesteld in de galerie ART and ADVICE in Stevoort en het project kadert binnen een ruimer programma van de kunstbiënnale Manifesta.

Tot eind september vindt in het mijngebouw van Waterschei in Genk de negende editie van Manifesta plaats. Manifesta is een (tweejaarlijkse) Europese Biënnale voor Hedendaagse Kunst en samen met de Biënnale van Venetië en 'Documenta' in Kassel is Manifesta een van de meest vooraanstaande kunstevenementen in Europa. Voor de negende editie van Manifesta werd gekozen voor het thema 'migratie'. Naast de hoofdactiviteiten van deze belangrijke kunstmanifestatie wordt er ook een nevenprogramma opgesteld, de 'Parallel Events'. De verschillende initiatieven van de 'Parallel Events', meer dan tachtig in totaal, zijn verspreid over de regio Belgisch-Limburg, maar er zijn ook expo's in Luik, Aken, Düren, Heerlen, Sittard en Maastricht.

cArAvAn

Een opvallend initiatief binnen de 'Parallel Events' is cArAvAn. Luc Theuwis, bedenker van het project, vroeg aan enkele Limburgse designers om negen caravans te verbouwen tot een tijdelijke bed & breakfast. De creatievelingen, die met het interieur van de caravans aan de slag gingen, zijn: Michaël Verheyden, Steven Brouns, Casimir, Donum Ontwerpstudio, Fontaine, Kint & Jullet, Linde Hermans, Bart Lens, Ick Reuvis, Victor Simoni en Laura Theuwis. De komende dagen kan u interviews lezen met enkele van deze ontwerpers op weekend.be.

De verschillende caravans staan opgesteld in de tuin van de galerie ART and ADVICE in Stevoort en kunnen voor één of meerdere dagen gereserveerd worden. Meer info vindt u op de website. (LVR)

cArAvAn is een kunstproject waarbij tien caravans door kunstenaars worden omgetoverd tot een bed & breakfast. De verschillende caravans staan opgesteld in de galerie ART and ADVICE in Stevoort en het project kadert binnen een ruimer programma van de kunstbiënnale Manifesta. Tot eind september vindt in het mijngebouw van Waterschei in Genk de negende editie van Manifesta plaats. Manifesta is een (tweejaarlijkse) Europese Biënnale voor Hedendaagse Kunst en samen met de Biënnale van Venetië en 'Documenta' in Kassel is Manifesta een van de meest vooraanstaande kunstevenementen in Europa. Voor de negende editie van Manifesta werd gekozen voor het thema 'migratie'. Naast de hoofdactiviteiten van deze belangrijke kunstmanifestatie wordt er ook een nevenprogramma opgesteld, de 'Parallel Events'. De verschillende initiatieven van de 'Parallel Events', meer dan tachtig in totaal, zijn verspreid over de regio Belgisch-Limburg, maar er zijn ook expo's in Luik, Aken, Düren, Heerlen, Sittard en Maastricht. cArAvAn Een opvallend initiatief binnen de 'Parallel Events' is cArAvAn. Luc Theuwis, bedenker van het project, vroeg aan enkele Limburgse designers om negen caravans te verbouwen tot een tijdelijke bed & breakfast. De creatievelingen, die met het interieur van de caravans aan de slag gingen, zijn: Michaël Verheyden, Steven Brouns, Casimir, Donum Ontwerpstudio, Fontaine, Kint & Jullet, Linde Hermans, Bart Lens, Ick Reuvis, Victor Simoni en Laura Theuwis. De komende dagen kan u interviews lezen met enkele van deze ontwerpers op weekend.be. De verschillende caravans staan opgesteld in de tuin van de galerie ART and ADVICE in Stevoort en kunnen voor één of meerdere dagen gereserveerd worden. Meer info vindt u op de website. (LVR)