De saga begint bij het bedrijf NanoSystems, dat in 2014 'het zwartste zwart' creëerde. Hun tint absorbeert 99,96% van het licht, wat 'Vantablack' het donkerste pigment ooit maakt. Vantablack werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart en het leger, maar heel wat kunstenaars reageerden ontzettend enthousiast op de mogelijkheden van zo'n pigment. Het was echter Anish Kapoor die zijn klauwen in Vantablack kon zetten, op een manier die de toegang voor andere artiesten onmogelijk maakte: NanoSystems gaf hem de exclusieve gebruiksrechten.

Vooral de Brit Stuart Semple was op zijn tenen getrapt. Hij besloot Kapoor een koekje van eigen deeg voor te schotelen en ontwikkelde op twee jaar tijd een ontzettend felle tint die nu bekend staat als 'the pinkest pink'. Anders dan Vantablack reflecteert Stuart Semples 'PINK' net een overgroot deel van het percentage licht, waardoor de kleur haast begint te gloeien, en daar stopt de tegenstelling niet. 'PINK' is verkrijgbaar voor iedereen, behàlve voor Anish Kapoor. Mensen die de kleur aankochten waren verplicht een document te ondertekenen waarin ze zwoeren om de kleur niet aan de kunstenaar door te verkopen of uit te lenen. Nogal overdreven, zo lijkt, maar niet geheel overbodig, aangezien Kapoor eind december deze foto op zijn instagram plaatste:

Up yours #pink

A photo posted by Anish Kapoor (@dirty_corner) on

Hoe Kapoor aan PINK is geraakt is nog niet duidelijk, wie het hem gegeven heeft ook niet, maar Semple laat het hier niet bij. Hij roept op dat "de verantwoordelijke zich bekend moet maken", en hoopt ondertussen zijn stunt te herhalen met Diamond Dust: the most glittery glitter. Jawel.

De saga begint bij het bedrijf NanoSystems, dat in 2014 'het zwartste zwart' creëerde. Hun tint absorbeert 99,96% van het licht, wat 'Vantablack' het donkerste pigment ooit maakt. Vantablack werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart en het leger, maar heel wat kunstenaars reageerden ontzettend enthousiast op de mogelijkheden van zo'n pigment. Het was echter Anish Kapoor die zijn klauwen in Vantablack kon zetten, op een manier die de toegang voor andere artiesten onmogelijk maakte: NanoSystems gaf hem de exclusieve gebruiksrechten.Vooral de Brit Stuart Semple was op zijn tenen getrapt. Hij besloot Kapoor een koekje van eigen deeg voor te schotelen en ontwikkelde op twee jaar tijd een ontzettend felle tint die nu bekend staat als 'the pinkest pink'. Anders dan Vantablack reflecteert Stuart Semples 'PINK' net een overgroot deel van het percentage licht, waardoor de kleur haast begint te gloeien, en daar stopt de tegenstelling niet. 'PINK' is verkrijgbaar voor iedereen, behàlve voor Anish Kapoor. Mensen die de kleur aankochten waren verplicht een document te ondertekenen waarin ze zwoeren om de kleur niet aan de kunstenaar door te verkopen of uit te lenen. Nogal overdreven, zo lijkt, maar niet geheel overbodig, aangezien Kapoor eind december deze foto op zijn instagram plaatste:Hoe Kapoor aan PINK is geraakt is nog niet duidelijk, wie het hem gegeven heeft ook niet, maar Semple laat het hier niet bij. Hij roept op dat "de verantwoordelijke zich bekend moet maken", en hoopt ondertussen zijn stunt te herhalen met Diamond Dust: the most glittery glitter. Jawel.