Voor wie houdt van de minimalistische villa architectuur is Marc Corbiau een begrip. Hij bouwde tal van landhuizen voor de rijkste Belgische families, waaronder nogal wat kunstverzamelaars. Corbiau werkte onder meer samen met de designers Claire Bataille, Jean De Meulder, Christian Liaigre, Raoul Cavadias, Jean-Jacques Hervy en kunsthandelaar Axel Vervoordt.

Corbiau maakte vanaf de jaren '90 ook naam en faam in binnen- en buitenland. Ondertussen bouwde hij ook zelf een mooie kunstcollecties op van internationaal niveau, met werken van klinkende namen als Yves Klein, Lucio Fontana, Donald Judd, Robert Mangold, Richard Serra, Frank Stella en Jan Schoonhoven. Stuk voor stuk mooie werken van ronkende namen, iets wat verzamelaars niet zal ontgaan zijn. De collectie wordt opgenomen in de veiling van moderne kunst, samen met de collectie van Arthur en Anita Kahn. (PS)

Info: www.christies.com

Voor wie houdt van de minimalistische villa architectuur is Marc Corbiau een begrip. Hij bouwde tal van landhuizen voor de rijkste Belgische families, waaronder nogal wat kunstverzamelaars. Corbiau werkte onder meer samen met de designers Claire Bataille, Jean De Meulder, Christian Liaigre, Raoul Cavadias, Jean-Jacques Hervy en kunsthandelaar Axel Vervoordt. Corbiau maakte vanaf de jaren '90 ook naam en faam in binnen- en buitenland. Ondertussen bouwde hij ook zelf een mooie kunstcollecties op van internationaal niveau, met werken van klinkende namen als Yves Klein, Lucio Fontana, Donald Judd, Robert Mangold, Richard Serra, Frank Stella en Jan Schoonhoven. Stuk voor stuk mooie werken van ronkende namen, iets wat verzamelaars niet zal ontgaan zijn. De collectie wordt opgenomen in de veiling van moderne kunst, samen met de collectie van Arthur en Anita Kahn. (PS)Info: www.christies.com