Kristallen raket Belgische blikvanger op Wereldexpo

Het Belgische kristalbedrijf Val Saint Lambert wil met deze wereldprimeur de Chinese markt veroveren.

Vijftien professionals hebben meer dan driehonderd uren besteed aan de kristallen raket in de Belgische driekleur. Het ruimteschip is meer dan twee meter hoog en weegt maar liefst tweehonderd kilogram. Het prestigestuk zal gedurende zes maanden in het Belgische paviljoen op de Wereldexpo in Sjanghai te bewonderen zijn.

Hofleverancier Val Saint Lambert, gekend om zijn slijpwerk en uniek gekleurd kristal, overtrof zichzelf met deze creatie. Het ruimteveer is een eerbetoon aan onze Belgische ruimtevaartgeschiedenis en aan alle Belgische bedrijven actief in de ruimtevaart. Aangezien de kristallen creatie een uniek concept is diende het merk, gesticht in 1826 in Seraing, ook een aanvraag in voor het Guinness Book of Records.

De familie Onclin, sinds 2008 eigenaar van het luxebedrijf, onthult met deze kristallen primeur hun ambitie; ze willen opnieuw een plaats op de wereldmarkt veroveren. De Wereldexpo is dan ook de ideale gelegenheid om China te laten kennismaken met hun schitterende creaties.

Tiffany Philips

Tijdens het hele paasweekend (van 3 t/m 5 april) kan u de creatie bewonderen in de showroom van Val Saint Lambert (Rue du Val 145, Seraing).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content