November kondigt zich aan en iedereen maakt zich op voor de daling der temperaturen. Collants en coltruien worden weer bovengehaald en ook de kersenpitkussentjes worden weer opgewarmd in de microgolfoven om ijzige winterwinden uit de slaapkamer te bannen. In Japan hebben ze het ultieme meubelstuk uitgevonden om de koude te trotseren: de Kotatsu is een tafeltje waar een verwarming in is gemonteerd en dekens aan vastgemaakt zijn. De tafel zorgt ervoor dat niet alleen je kopje dampende thee maar ook je verkleumde herfstlijf warm blijft tijdens gure winterstormen. Het resultaat is een cosy cocon waarin je eigenlijk liefst de hele winter zou willen blijven liggen.

© The Pencils of Eline

De standaard-kotatsu is bedoeld om gezinnen van vier personen in te kunnen herbergen, maar deze winterslaapgrot heeft heel wat afgeleiden: een kotatsu speciaal ontworpen voor singles, een kotsaku die zorgt voor steun voor je rug of ééntje met een een leutige hertenprint.

Voorlopig is de kotatsu jammer genoeg nog niet verkrijgbaar in Europa (gat in de markt!), maar op deze website vind je instructies over hoe je er eentje kan reconstrueren. Een iets veiligere optie is misschien bestellen op het internet. Een beetje duur (24,900 yen of ruwweg 200 euro) maar de shipping is wel gratis. Onze gok is trouwens dat katten dit een even prachtige uitvinding vinden als wij. (EVH)

November kondigt zich aan en iedereen maakt zich op voor de daling der temperaturen. Collants en coltruien worden weer bovengehaald en ook de kersenpitkussentjes worden weer opgewarmd in de microgolfoven om ijzige winterwinden uit de slaapkamer te bannen. In Japan hebben ze het ultieme meubelstuk uitgevonden om de koude te trotseren: de Kotatsu is een tafeltje waar een verwarming in is gemonteerd en dekens aan vastgemaakt zijn. De tafel zorgt ervoor dat niet alleen je kopje dampende thee maar ook je verkleumde herfstlijf warm blijft tijdens gure winterstormen. Het resultaat is een cosy cocon waarin je eigenlijk liefst de hele winter zou willen blijven liggen. De standaard-kotatsu is bedoeld om gezinnen van vier personen in te kunnen herbergen, maar deze winterslaapgrot heeft heel wat afgeleiden: een kotatsu speciaal ontworpen voor singles, een kotsaku die zorgt voor steun voor je rug of ééntje met een een leutige hertenprint.Voorlopig is de kotatsu jammer genoeg nog niet verkrijgbaar in Europa (gat in de markt!), maar op deze website vind je instructies over hoe je er eentje kan reconstrueren. Een iets veiligere optie is misschien bestellen op het internet. Een beetje duur (24,900 yen of ruwweg 200 euro) maar de shipping is wel gratis. Onze gok is trouwens dat katten dit een even prachtige uitvinding vinden als wij. (EVH)