'Ausgebrannt', zo heet het nieuwste ontwerp van Kaspar Hamacher. En dat mag je vrij letterlijk nemen.

Zijn inspiratie haalde de kloeke jongeman bij het zogenaamde Finse vuur. Net zoals in die traditie zaagde hij een boomstronk in en stak die vervolgens in brand. Met de krukjes en lage tafeltjes van de serie 'Ausgebrannt' als resultaat.

Zoals bij zijn vroegere ontwerpen, bijvoorbeeld 'Das Brett (De Plank)' en 'Die Baumbank', is het idee en de basisvorm van 'Ausgebrannt' eigenlijk heel erg eenvoudig. En net daarom spreekt het wellicht zoveel mensen aan.

Als basisgrondstof kiest Kaspar Hamacher voor hout. Niet zo verwonderlijk, als je weet dat de designer in de Eupense bossen opgroeide als zoon van een boswachter. Daardoor kent hij het materiaal niet alleen door en door, maar heeft hij er ook een eindeloos respect voor.

Elien Haentjens

'Ausgebrannt', zo heet het nieuwste ontwerp van Kaspar Hamacher. En dat mag je vrij letterlijk nemen. Zijn inspiratie haalde de kloeke jongeman bij het zogenaamde Finse vuur. Net zoals in die traditie zaagde hij een boomstronk in en stak die vervolgens in brand. Met de krukjes en lage tafeltjes van de serie 'Ausgebrannt' als resultaat. Zoals bij zijn vroegere ontwerpen, bijvoorbeeld 'Das Brett (De Plank)' en 'Die Baumbank', is het idee en de basisvorm van 'Ausgebrannt' eigenlijk heel erg eenvoudig. En net daarom spreekt het wellicht zoveel mensen aan. Als basisgrondstof kiest Kaspar Hamacher voor hout. Niet zo verwonderlijk, als je weet dat de designer in de Eupense bossen opgroeide als zoon van een boswachter. Daardoor kent hij het materiaal niet alleen door en door, maar heeft hij er ook een eindeloos respect voor. Elien Haentjens