Kopenhagen krijgt er officieel een architectonische eyecatcher bij, de Kalvebod pier, een realisatie van twee architecten bureaus, waarvan een met Brusselse wortels.

Kom je een dezer in Kopenhagen, zoek dan eens de Kalvebod Brygge op, een pier in de vorm van een grote houten golf die over het water zweeft, een ideale plek om van wat zon te genieten. Er zit ook en roeiclub in deze pier verankerd. De Kalvebod Waves maken deel uit van een nieuw uitbreidingsproject naast de oude stad. Naast de gebouwen hebben de ontwerpbureaus van Klar en JDS, Julien De Smedt, dus een pier ontworpen die vandaag officieel wordt ingehuldigd.

Het bureau JDS heeft zowel een kantoor in Kopenhagen als in Brussel. De leidinggevende architect, Julien De Smedt, liep ooit stage in het bureau van Rem Koolhaas, studeerde in London en specialiseert zich in landschappelijke projecten. In Aarhus ontwikkelde hij in samenwerking met drie andere ontwerpbureaus, Cebra, Louis Paillard en SeArch, ook de Iceberg, een prachtig appartementencomplex met een ijsbergsilhouet. In Oslo realiseerde hij samen met de architectenbureaus Norconsult, Grindaker en Metallplan de Holmenkollen Ski schans. Op het net vind je al snel meer beelden van deze projecten.

Piet Swimberghe

Kopenhagen krijgt er officieel een architectonische eyecatcher bij, de Kalvebod pier, een realisatie van twee architecten bureaus, waarvan een met Brusselse wortels. Kom je een dezer in Kopenhagen, zoek dan eens de Kalvebod Brygge op, een pier in de vorm van een grote houten golf die over het water zweeft, een ideale plek om van wat zon te genieten. Er zit ook en roeiclub in deze pier verankerd. De Kalvebod Waves maken deel uit van een nieuw uitbreidingsproject naast de oude stad. Naast de gebouwen hebben de ontwerpbureaus van Klar en JDS, Julien De Smedt, dus een pier ontworpen die vandaag officieel wordt ingehuldigd. Het bureau JDS heeft zowel een kantoor in Kopenhagen als in Brussel. De leidinggevende architect, Julien De Smedt, liep ooit stage in het bureau van Rem Koolhaas, studeerde in London en specialiseert zich in landschappelijke projecten. In Aarhus ontwikkelde hij in samenwerking met drie andere ontwerpbureaus, Cebra, Louis Paillard en SeArch, ook de Iceberg, een prachtig appartementencomplex met een ijsbergsilhouet. In Oslo realiseerde hij samen met de architectenbureaus Norconsult, Grindaker en Metallplan de Holmenkollen Ski schans. Op het net vind je al snel meer beelden van deze projecten.Piet Swimberghe