Tegenwoordig zijn designers hypergeschoolde jongens en meisjes die alles netjes van achter hun computer ontwerpen, zonder zelf de handen vuil te maken. Toch waren de grote namen van het design simpele vaklui die zelf de houtzaag of het lasapparaat hanteerden.

Tegenwoordig zijn er weer van die designmeubelmakers die bedenken en zelf maken. Jan Van Look is er zo een. Nu stelt hij in zijn "Kabinet Van Look" zijn collectie meubilair voor. Als reactie op de overconsumptie gebruikt hij wat hij zelf "non-materialen" noemt, restmateriaal zoals OSB, spaanderplaat en plywood.

Met die recup maakt hij schitterende tafels, krukjes en zoveel meer. Je vindt zijn Kabinet op het kruispunt van de Sint-Laureisstraat en de Haantjeslei, tussen de gerestaureerde hoogbouw van de Bell-site en de nieuwe Zuidervelodroom. Zijn vernieuwde Kabinet (Haantjeslei 1 te Antwerpen) opent op zaterdag 4 mei, in de namiddag. (PSW)

Tegenwoordig zijn designers hypergeschoolde jongens en meisjes die alles netjes van achter hun computer ontwerpen, zonder zelf de handen vuil te maken. Toch waren de grote namen van het design simpele vaklui die zelf de houtzaag of het lasapparaat hanteerden. Tegenwoordig zijn er weer van die designmeubelmakers die bedenken en zelf maken. Jan Van Look is er zo een. Nu stelt hij in zijn "Kabinet Van Look" zijn collectie meubilair voor. Als reactie op de overconsumptie gebruikt hij wat hij zelf "non-materialen" noemt, restmateriaal zoals OSB, spaanderplaat en plywood. Met die recup maakt hij schitterende tafels, krukjes en zoveel meer. Je vindt zijn Kabinet op het kruispunt van de Sint-Laureisstraat en de Haantjeslei, tussen de gerestaureerde hoogbouw van de Bell-site en de nieuwe Zuidervelodroom. Zijn vernieuwde Kabinet (Haantjeslei 1 te Antwerpen) opent op zaterdag 4 mei, in de namiddag. (PSW)