Naast Jon Stam winnen dit jaar ook Bethan Laura Wood (UK) en Seung-Yong Song (KOR) de prijs. De winnaars werden geselecteerd door een internationale jury met Jan Boelen (Design Academy Eindhoven , Z33 - huis voor actuele kunst) ; Tony Chambers (Wallpaper* magazine) ; Aric Chen (M+ Museum Hong Kong); Alexis Georgacopoulos (Ecole Cantonale d'art de Lausanne (ECAL); Marianne Goebl (Design Miami/); Benjamin Loyauté (auteur, curator en journalist) en Mike Tiedy ( Starwood Hotels & Resorts, moederbedrijf van W Hotels Worldwide)

Jon Stam studeerde in 2009 af aan de Design Academy in Eindhoven en naam in 2010 deel aan Toegepast 15, het ontwikkelingstraject voor jonge ontwerpers van Cultuurplatform Design in samenwerking met Z33. "Deze award toont dat ons beleid naar talentontwikkeling werkt", zegt Igor Philtjens, gedeputeerde voor cultuur van de Provincie Limburg. "Jon was één van de laureaten van Toegepast in 2010. Met dit project zoeken we jong talent en bieden we hen een ontwikkelingstraject aan met telkens een tentoonstelling in Z33 als hoogtepunt.

Toch is het meer dan een tentoonstelling. Cultuurplatform Design zorgt voor een uitgebreid begeleidingstraject waarbij de laureaten gecoacht door ontwerpers en specialisten, ze krijgen startersadvies en vergroten hun netwerk. Het is een fantastische springplank naar een professionele carrière. Ze krijgen bijvoorbeeld de kans om hun werk tijdens de meubelbeurs in Milaan te tonen. Zo toonde Jon Stam daar zijn werk in 2011 in de expo 'New Times, New Heroes" van Z33 en toonde Cultuurplatform Design afgelopen week weer enkele andere Toegepast laureaten in Milaan."

"Het is echt een formule die werkt" vervolgt Philtjens. "We hebben onder meer Michael Verheyden en Linde Hermans bij de start van hun carrière een duwtje in de rug gegeven. Jon Stam is een nieuw succesverhaal en volgende jaren horen we beslist meer over andere Toegepasters".

Naast Jon Stam winnen dit jaar ook Bethan Laura Wood (UK) en Seung-Yong Song (KOR) de prijs. De winnaars werden geselecteerd door een internationale jury met Jan Boelen (Design Academy Eindhoven , Z33 - huis voor actuele kunst) ; Tony Chambers (Wallpaper* magazine) ; Aric Chen (M+ Museum Hong Kong); Alexis Georgacopoulos (Ecole Cantonale d'art de Lausanne (ECAL); Marianne Goebl (Design Miami/); Benjamin Loyauté (auteur, curator en journalist) en Mike Tiedy ( Starwood Hotels & Resorts, moederbedrijf van W Hotels Worldwide) Jon Stam studeerde in 2009 af aan de Design Academy in Eindhoven en naam in 2010 deel aan Toegepast 15, het ontwikkelingstraject voor jonge ontwerpers van Cultuurplatform Design in samenwerking met Z33. "Deze award toont dat ons beleid naar talentontwikkeling werkt", zegt Igor Philtjens, gedeputeerde voor cultuur van de Provincie Limburg. "Jon was één van de laureaten van Toegepast in 2010. Met dit project zoeken we jong talent en bieden we hen een ontwikkelingstraject aan met telkens een tentoonstelling in Z33 als hoogtepunt. Toch is het meer dan een tentoonstelling. Cultuurplatform Design zorgt voor een uitgebreid begeleidingstraject waarbij de laureaten gecoacht door ontwerpers en specialisten, ze krijgen startersadvies en vergroten hun netwerk. Het is een fantastische springplank naar een professionele carrière. Ze krijgen bijvoorbeeld de kans om hun werk tijdens de meubelbeurs in Milaan te tonen. Zo toonde Jon Stam daar zijn werk in 2011 in de expo 'New Times, New Heroes" van Z33 en toonde Cultuurplatform Design afgelopen week weer enkele andere Toegepast laureaten in Milaan." "Het is echt een formule die werkt" vervolgt Philtjens. "We hebben onder meer Michael Verheyden en Linde Hermans bij de start van hun carrière een duwtje in de rug gegeven. Jon Stam is een nieuw succesverhaal en volgende jaren horen we beslist meer over andere Toegepasters".