De jury van de European Home Run heeft uit verschillende inzendingen een winnaar gekozen voor de befaamde designwedstrijd. Uit de zes inzendingen van zes verschillende Europese landen werden de Italiaanse ontwerpers Andrea Trimarchi en Simone Farresin tot winnaar gekroond.

De European Home Run wedstrijd is een initiatief van de Vienna Tourist Board die voor deze editie de opdracht hebben gegeven om een typisch Weens souvenir voor de 21e eeuw te ontwerpen.

In totaal namen er zes designteams mee waarvan de jury - die bestond uit onder meer Alice Rawsthorn en Galit Gaon - er een als winnaar uitkoos. Er werd rekening gehouden met de kwaliteit van het ontwerp, in welke mate het de essentie van Wenen weergaf en de mogelijkheid dat het in productie zou kunnen gaan.

Het Italiaanse duo Andrea Trimarchi en Simone Farresin heeft een dek kaarten ontworpen die de geschiedenis van Wenen weergeven. "Een dek kaarten is praktisch en leuk om mee te nemen als souvenir. Het ontwerp van Andrea en Simone weerspiegelt de waarden waar ze zich als ontwerpers aan houden. Bovendien geven de kaarten ook de cultuur en geschiedenis van Wenen weer. Als we alle criteria in acht nemen, krijgen zij de hoogste score", aldus de jury.

De ontwerpers zelf zijn vereerd met de prijs. "Het was een geweldige kans voor ons en we zijn vereerd dat we deze prijs naar huis mogen nemen", aldus het designteam.

Daarnaast werd er ook een publieksprijs uitgereikt die naar de Spaanse ontwerper Héctor Serrano ging met zijn stuk Pup-up Vienna. Meer dan 33.000 mensen hebben daarvoor hun stem uitgebracht. European Home Run is een designwedstrijd waarbij enkele ontwerpers worden uitgenodigd om deel te nemen. Het winnende ontwerp zal in beperkte oplage geproduceerd worden. (RDM)

De jury van de European Home Run heeft uit verschillende inzendingen een winnaar gekozen voor de befaamde designwedstrijd. Uit de zes inzendingen van zes verschillende Europese landen werden de Italiaanse ontwerpers Andrea Trimarchi en Simone Farresin tot winnaar gekroond. De European Home Run wedstrijd is een initiatief van de Vienna Tourist Board die voor deze editie de opdracht hebben gegeven om een typisch Weens souvenir voor de 21e eeuw te ontwerpen. In totaal namen er zes designteams mee waarvan de jury - die bestond uit onder meer Alice Rawsthorn en Galit Gaon - er een als winnaar uitkoos. Er werd rekening gehouden met de kwaliteit van het ontwerp, in welke mate het de essentie van Wenen weergaf en de mogelijkheid dat het in productie zou kunnen gaan. Het Italiaanse duo Andrea Trimarchi en Simone Farresin heeft een dek kaarten ontworpen die de geschiedenis van Wenen weergeven. "Een dek kaarten is praktisch en leuk om mee te nemen als souvenir. Het ontwerp van Andrea en Simone weerspiegelt de waarden waar ze zich als ontwerpers aan houden. Bovendien geven de kaarten ook de cultuur en geschiedenis van Wenen weer. Als we alle criteria in acht nemen, krijgen zij de hoogste score", aldus de jury. De ontwerpers zelf zijn vereerd met de prijs. "Het was een geweldige kans voor ons en we zijn vereerd dat we deze prijs naar huis mogen nemen", aldus het designteam. Daarnaast werd er ook een publieksprijs uitgereikt die naar de Spaanse ontwerper Héctor Serrano ging met zijn stuk Pup-up Vienna. Meer dan 33.000 mensen hebben daarvoor hun stem uitgebracht. European Home Run is een designwedstrijd waarbij enkele ontwerpers worden uitgenodigd om deel te nemen. Het winnende ontwerp zal in beperkte oplage geproduceerd worden. (RDM)