Voor het vijfde jaar op rij vindt het Brusselse festival Design September plaats.

Dit evenement bundelt de beste Belgische en buitenlandse designers en biedt een gevarieerd programma aan van tentoonstellingen, conferenties, debatten, open ateliers, stadwandelingen, designmarkten en showrooms met nieuw werk.

Design uit Israël

In het kader van het festival vindt ook de expo Promise Design 2011 plaats. Deze tentoonstelling, die eerder al te zien was in Milaan en Parijs, laat ons kennismaken met het nieuwste design uit Israël.

Aan de hand van het werk van meer dan 50 Israëli's en meer dan 60 projecten treden de organisatoren buiten de grenzen van Israël en laten ze ons kennismaken met wat de huidige designtrends in het Nabije Oosten zijn.

Traditie vs. technologie

Zo krijgen we veel experimenteel design te zien, maar ook zelfproductie en productie in kleine reeksen, zoals een milieuvriendelijke zitbank. Opvallend hierbij is de dialoog tussen traditie en technologie. Verfijnde ambacht wordt gecombineerd met geavanceerde middelen. We zien ook veel samenwerkingen tussen grote industrieën en pas afgestudeerde designers.

Designhistoricus Mel Byars schreef ooit dat "design uit Israël het best bewaarde geheim ter wereld" is. Niet voor lang meer dus. (AH)

Promise Design 2001, van 08/09 tot 23/09, Pierre Bergé & Associés, Grote Zavel 40, Brussel. Van ma. Tot vrij., 10u-18u.www.pba-auctions.com

Voor het vijfde jaar op rij vindt het Brusselse festival Design September plaats. Dit evenement bundelt de beste Belgische en buitenlandse designers en biedt een gevarieerd programma aan van tentoonstellingen, conferenties, debatten, open ateliers, stadwandelingen, designmarkten en showrooms met nieuw werk.Design uit Israël In het kader van het festival vindt ook de expo Promise Design 2011 plaats. Deze tentoonstelling, die eerder al te zien was in Milaan en Parijs, laat ons kennismaken met het nieuwste design uit Israël. Aan de hand van het werk van meer dan 50 Israëli's en meer dan 60 projecten treden de organisatoren buiten de grenzen van Israël en laten ze ons kennismaken met wat de huidige designtrends in het Nabije Oosten zijn. Traditie vs. technologie Zo krijgen we veel experimenteel design te zien, maar ook zelfproductie en productie in kleine reeksen, zoals een milieuvriendelijke zitbank. Opvallend hierbij is de dialoog tussen traditie en technologie. Verfijnde ambacht wordt gecombineerd met geavanceerde middelen. We zien ook veel samenwerkingen tussen grote industrieën en pas afgestudeerde designers. Designhistoricus Mel Byars schreef ooit dat "design uit Israël het best bewaarde geheim ter wereld" is. Niet voor lang meer dus. (AH)Promise Design 2001, van 08/09 tot 23/09, Pierre Bergé & Associés, Grote Zavel 40, Brussel. Van ma. Tot vrij., 10u-18u.www.pba-auctions.com