De Biënnale wordt om de twee jaar georganiseerd. Het team pakt dit jaar uit met een nieuwe formule, nieuwe locaties en naast de ruim 250 exposanten ook heel wat tentoonstellingen.

Zo wordt de beurs al enkele weken aangekondigd door een stoel van 8 meter hoog die op de Grote Markt in Kortrijk staat. "Met de 23e editie van de Biënnale Interieur willen we volop inzetten op beleving. Opvallende voorwerpen is een ding, maar Interieur 2012 is meer dan dat. Het is een evenement dat inspeelt op al je zintuigen. In 1976 werd al eens een reusachtige stoel op de Grote Markt geplaatst. Dit jaar doen we dat opnieuw", aldus Lowie Vermeersch, curator van de beurs.

Daarnaast zijn er ook enkele zaken aangepast dit jaar. Zo vindt de opening op zaterdag plaats en worden er twee professionele dagen gehouden. De beurs is bovendien verdeeld over meerdere locaties: de expohallen in Kortrijk en Buda Island in het centrum van Kortrijk. Deze tweede locatie blijft open tot middernacht. Ten slotte zijn er dit jaar maar liefst 5 internationale speciale gasten.


De 23e Biënnale Interieur loopt van 20 tot 28 oktober 2012 in Kortrijk Xpo. Het openingsweekend is op 20-21 oktober, de professionele dagen op 22-23 oktober.

De Biënnale wordt om de twee jaar georganiseerd. Het team pakt dit jaar uit met een nieuwe formule, nieuwe locaties en naast de ruim 250 exposanten ook heel wat tentoonstellingen. Zo wordt de beurs al enkele weken aangekondigd door een stoel van 8 meter hoog die op de Grote Markt in Kortrijk staat. "Met de 23e editie van de Biënnale Interieur willen we volop inzetten op beleving. Opvallende voorwerpen is een ding, maar Interieur 2012 is meer dan dat. Het is een evenement dat inspeelt op al je zintuigen. In 1976 werd al eens een reusachtige stoel op de Grote Markt geplaatst. Dit jaar doen we dat opnieuw", aldus Lowie Vermeersch, curator van de beurs. Daarnaast zijn er ook enkele zaken aangepast dit jaar. Zo vindt de opening op zaterdag plaats en worden er twee professionele dagen gehouden. De beurs is bovendien verdeeld over meerdere locaties: de expohallen in Kortrijk en Buda Island in het centrum van Kortrijk. Deze tweede locatie blijft open tot middernacht. Ten slotte zijn er dit jaar maar liefst 5 internationale speciale gasten.