Inspiratie: ecologische interieuritems

Inspiratie: ecologische interieuritems
© Buyasmile

Ecologisch interieur © .

Je huis, de ideale plek om tot rust te komen. Met aardse kleuren en natuurlijke materialen kan je combineren naar hartelust.

Hangmat van organisch katoen: Naturehome, 78,7 euro

Ladder van natuurlijk gevormde takken: Household Hardware. In verschillende maten, van 29,95 tot 75 euro.

Bijzettafeltje uit mangohout. Door de natuurlijke vorm van het hout varieert elk tafeltje van vorm en tekening in het hout. HK Living, via Juttu, 59,95 euro.

Ecologisch interieur © .

Al willen we zeker niet gezegd hebben dat ecologisch geproduceerde en duurzame stukken geen kleurtje kunnen hebben. Daar zijn de door Keniaanse vrouwen met de hand gewoven sisal mandjes van Hadhiti het levende bewijs van. Prijzen gaan vanaf 14,95 euro.

Ecologisch interieur © Ok Design

Deze speciale editie van de enige echte Acapulco Stoel is volledig wit en daardoor een prachtstuk in ieders interieur! Ok Design noemde de stoel naar de legendarische Pacific badplaats Acapulco in Mexico. De frame is van verzinkt en gepoedercoat massief staal, het zitvlak gemaakt van UV gefilterd hoge kwaliteit PVC, vrij van ftalaten en zware metalen, 445 euro.

De Acapulco is een echte designklassieker, en nu heb je ook vrolijk gekleurde edities voor kinderen. Net hetzelfde, maar dan iets kleiner en aan een iets kleiner budget, 199 euro.

Ecologisch interieur © Croll & Denecke

Ook in de badkamer kan je ecologisch verantwoord inrichten. Deze leuke gadgets van Croll & Denecke doen je je in een wellnessoord wanen. Prijzen gaan van 4,95 tot 23,95 euro.

Ecologisch interieur © .

Een hulpje voor kleine mensen met hoge kasten, een bijzettafeltje of een leuk krukje: dit krukje van Naturehome bestaat uit duurzaam geproduceerd hout en komt altijd van pas. Vanaf 128 euro.

Ecologisch interieur © .

Elk Auping Leaving kussen is uniek in materiaal en kleurcombinatie en gemaakt uit twee verschillende reststoffen en een contrasterende sierbies. Kleuren en stoffen zijn afhankelijk van welke reststoffen aanwezig zijn in het Auping naaiatelier. Vannaf 39 euro.

Zoek een verkooppunt.

Ecologisch interieur © .

Kikoys zijn multifunctioneel. Je kan ze gebruiken als strandlaken, sjaal, babydoek of tafellaken. De Kikoys zijn 100% handgemaakt in Oost-Afrika en dit wit exemplaar met zalmroze streepjes vind je voor 99,95 euro bij RewindDesign.

Ecologisch interieur © .

Strak design en lief voor het milieu.

De Lagranja divan is gemaakt met 100% duurzaam hout en is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Hier vind je hem voor 938 euro.

Als het gaat om warmte en duurzaamheid gaat er niets boven pure wol en katoen. Bijna alle dekens en plaids van Klippan zijn voorzien van het eco keurmerk. Deze 'Samba' plaids vind je voor 79 euro. Zoek een verkooppunt.

Het vogelhuisje van Plan Toys is gemaakt van zaagmeel en houtdeeltjes die overblijven tijdens het productieproces. Deze worden samengeperst tot een stevig materiaal vergelijkbaar met plastic, Planwood. Voor 18 euro geef je de vogels in jouw tuin een veilig onderkomen.

Ecologisch interieur © .

Deze erg mooie in Tanzania mondgeblazen glazen van gerecycleerd glas kunnen gebruikt worden als glas, als origineel hapjesservies of zelfs als theelichthouders. Extra punten: Buy A Smile steunt met jouw 9,50 euro de gemeenschappen waar hun producten worden geproduceerd.

Ecologisch interieur © .

Ook in de keuken kan je ecologisch geproduceerde spullen gebruiken.

Zo heb je Biobi, een merk dat niet alleen deze lunchdoosjes voor 16,95 euro aanbiedt, maar ook bestek, kommetjes en schalen produceert in dezelfde bio-afbreekbare bamboevezels.

Household Hardware biedt erg mooie, mondgeblazen karaffen uit gerecycleerd glas aan. Dit mooi exemplaar van de producent van Marrokaans servies heb je al voor 17,50 euro.

Ecologisch interieur © .

SURFACE 50 is een mooie houten wandplank met een groef om spiegels of kaders in te zetten en 2 bijbehorende hanghaakjes. Hang hem in de inkomhal, toilette, badkamer of slaapkamer. Het is een mooie opslag voor een handdoek, zeep, juwelen, handschoen, sleutels en zo veel meer. Een basispakket heb je voor 38 euro, je kan apart nog aparte haakjes, spiegels en andere accessoires bestellen.

Ecologisch interieur © .

In elk interieur zit het hem in de details. Een leuke fruitschaal, een bijzondere lamp: ook dat kan ecologisch.

De kanariegele lamp van Chestnut heeft een hoekige buitenkant en een binnenkant met krommingen. De gebogen binnenkant is iets dat je niet verwacht. Net als wanneer je voor het eerst een kastanje openmaakt en erachter komt dat de binnenkant heel mooi glad en rond is. Deze lamp is gevouwen uit 1 stuk speciaal FSC-papier van het type Butterfly. Geproduceerd en gevouwen in Nederland, en voor 93 euro de jouwe.

De 'Perette' schalen van YPLFL zijn geïnspireerd op traditionele melkkannen en oude vaten uit de omgeving van de boerderijen van Upper Jura. Prijzen vanaf 65,50 euro.

Ecologisch interieur © Santana

Kurk is een erg duurzaam materiaal, maar had je er al eens aan gedacht in de vorm van badkamertegels? De aanbevolen verkooprijs van de Santana-badkamercollectie Designed Cork begint vanaf 42,89 euro/m² voor de vloertegels en vanaf 40,41 euro/m² voor de wandtegels.