In beeld: Baz Luhrmann ontwerpt nu ook luxueuze hotelkamers in Miami

13/11/15 om 12:00 - Bijgewerkt om 11:59

Zet die hoop op een volgende Baz Luhrmann prent eventjes uit je hoofd: je kan in 2017 immers in een stijlvolle slaapkamer overnachten die ontworpen is door de extravagante regisseur die je kent van films als The Moulin Rouge!, Australia en The Great Gatsby. Enkele sfeerbeelden!

De excentrieke Australische regisseur Baz Luhrmann kennen we van zijn tot in de puntjes afgewerkte films: typerend is de visuele pracht, zijn tragische liefdesverhalen en gecontroleerde chaos. Denk aan de geschifte - maar ook mooie - chaos dat van het scherm spat tijdens The Moulin Rouge!. Die visuele voeling stopt hij nu niet meer alleen in films, maar ook in hotelkamers.

In het Faena Saxony Hotel, een residentie die later dit jaar zal openen langs Miami Beach, bouwt hij samen met zijn vrouw en Catherine Martin (Luhrmann's kostuumontwerpster) aan prachtige hotelkamers. Luhrmann is niet de enige creatieveling die aan het hotel werkt: Nederlands architect Rem Koolhaas ontwierp het naburige kunstencentrum.

Alan Faena, de Argentijnse vastgoedmakelaar verantwoordelijk voor het luxueuze hotel, vertelt aan The Hollywood Reporter hoe het was om met Luhrmann samen te werken:

'Het was zogezegd gekkenwerk om met mensen uit Hollywood samen te werken, maar we beseften al snel dat we de juiste keuze hadden gemaakt (met Baz Luhrmann). Baz 'monteerde' de architectuur zoals een film. We pasten de bouw aan aan zijn camera. Als hij zei: 'Deze muur hoort hier niet, ik wil de zee zien', dan braken we de muur gewoon af.'

Onze partners