De minimeubelreeks HUSET bestaat uit zes stuks, zes Ikeatoppers: de Klippan-zitbank, het Lack-salontafeltje, de Expedit-boekenkast, de PS Vago-stoel, het Stockholm-vloerkleed en het Famnig-hartkussen.

In de verpakking van de set zitten ook nog enkele extraatjes verwerkt. Op elke doos staan afbeeldingen van een lamp, een klok en boeken gedrukt die kinderen kunnen uitknippen en inkleuren. Zo kunnen ze de Ikea-inrichting van hun poppenhuis compleet maken.

"Uit ons onderzoek blijkt dat veel kinderen een poppenhuis willen maken dat lijkt op hun eigen huis. Met HUSET maken we de meest populaire producten uit ons assortiment bereikbaar voor zakgeld prijzen," vertelt Rolf Bosch van Kinderland Ikea. De Zweedse meubelgigant verwacht dat ook volwassen verzamelaars van Ikeakoopwaar de zacht geprijsde miniatuurmeubels enthousiast zullen onthalen. (EL)

De HUSET-reeks kost 12,99 euro en ligt vanaf augustus in de Ikearekken.

De minimeubelreeks HUSET bestaat uit zes stuks, zes Ikeatoppers: de Klippan-zitbank, het Lack-salontafeltje, de Expedit-boekenkast, de PS Vago-stoel, het Stockholm-vloerkleed en het Famnig-hartkussen. In de verpakking van de set zitten ook nog enkele extraatjes verwerkt. Op elke doos staan afbeeldingen van een lamp, een klok en boeken gedrukt die kinderen kunnen uitknippen en inkleuren. Zo kunnen ze de Ikea-inrichting van hun poppenhuis compleet maken. "Uit ons onderzoek blijkt dat veel kinderen een poppenhuis willen maken dat lijkt op hun eigen huis. Met HUSET maken we de meest populaire producten uit ons assortiment bereikbaar voor zakgeld prijzen," vertelt Rolf Bosch van Kinderland Ikea. De Zweedse meubelgigant verwacht dat ook volwassen verzamelaars van Ikeakoopwaar de zacht geprijsde miniatuurmeubels enthousiast zullen onthalen. (EL)