Straks wordt in de Rotterdamse haven een drijvend bos aangelegd. Na de drijvende huizen zijn we nu blijkbaar aan een bos op het water toe. Zo'n uniek waterproject kan alleen in Nederland.

Het heeft wat van een bijbelverhaal: een dobberend bos. Maar het gaat om een creatie van beeldend kunstenaar Jorge Bakker die meer dan zes meter hoge bomen in boeien liet plannen. Deze boomboeien worden vervolgens te water gelaten in de Rotterdamse Rijnhaven. Het bos moet tegen 2015 volledig zijn "aangepland". De eerste boom wordt nu op 12 maart te water gelaten. Elke boei weegt liefst 9300 kilogram en in totaal gaat het om 20 bomen. Dat is niet veel, maar wel hoogst origineel!

Piet Swimberghe

Straks wordt in de Rotterdamse haven een drijvend bos aangelegd. Na de drijvende huizen zijn we nu blijkbaar aan een bos op het water toe. Zo'n uniek waterproject kan alleen in Nederland. Het heeft wat van een bijbelverhaal: een dobberend bos. Maar het gaat om een creatie van beeldend kunstenaar Jorge Bakker die meer dan zes meter hoge bomen in boeien liet plannen. Deze boomboeien worden vervolgens te water gelaten in de Rotterdamse Rijnhaven. Het bos moet tegen 2015 volledig zijn "aangepland". De eerste boom wordt nu op 12 maart te water gelaten. Elke boei weegt liefst 9300 kilogram en in totaal gaat het om 20 bomen. Dat is niet veel, maar wel hoogst origineel!Piet Swimberghe