Wie ontvangt dit jaar een Henry Van De Velde label? Design Vlaanderen beloonde zeven Belgische objecten.

1. U hoeft nooit meer te sleuren en draaien aan uw tuinslang, dankzij de discrete tuinhaspel met automatisch oprolsysteem van het team van Concrete voor ZEE.

2. Marina is een picknicktafel waarbij u kuipstoelen en vaste zitbanken kunt combineren - een multigenerationeel ontwerp van Bruno Fattorini & Partner voor Extremis.

3. De Brusselse ontwerpster Annelys de Vet sprak kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve geesten aan voor "subjectieve" en clichévrije atlassen van Hongarije en Mexico.

4. De Nomad² is een herlaadbare en draagbare zonnelamp, ontworpen met het oog op gebruik in ontwikkelingslanden door Alain Gilles voor O-Sun System Limited.

5. Buren ontdekken elkaar dankzij Museum In Onze Straat, een laagdrempelige exposeer-het-zelf kit die reeds toegepast werd in Antwerpen, alweer van Concrete samen met Pantopicon.

6. Filip De Coene bedacht het Hybrid Design-mes, een ergonomische en veilige kruising tussen een vouwmes en een keukenmes.

7. De strak vormgegeven Beams-radiator in aluminium van Wim en Bob Segers voor Vasco zet niet alleen knappe prestaties neer op ecologisch vlak, op het designstuk passen ook functionele accessoires als een handdoekbeugel.

Wim Denolf

Wie ontvangt dit jaar een Henry Van De Velde label? Design Vlaanderen beloonde zeven Belgische objecten.1. U hoeft nooit meer te sleuren en draaien aan uw tuinslang, dankzij de discrete tuinhaspel met automatisch oprolsysteem van het team van Concrete voor ZEE. 2. Marina is een picknicktafel waarbij u kuipstoelen en vaste zitbanken kunt combineren - een multigenerationeel ontwerp van Bruno Fattorini & Partner voor Extremis. 3. De Brusselse ontwerpster Annelys de Vet sprak kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve geesten aan voor "subjectieve" en clichévrije atlassen van Hongarije en Mexico. 4. De Nomad² is een herlaadbare en draagbare zonnelamp, ontworpen met het oog op gebruik in ontwikkelingslanden door Alain Gilles voor O-Sun System Limited. 5. Buren ontdekken elkaar dankzij Museum In Onze Straat, een laagdrempelige exposeer-het-zelf kit die reeds toegepast werd in Antwerpen, alweer van Concrete samen met Pantopicon. 6. Filip De Coene bedacht het Hybrid Design-mes, een ergonomische en veilige kruising tussen een vouwmes en een keukenmes. 7. De strak vormgegeven Beams-radiator in aluminium van Wim en Bob Segers voor Vasco zet niet alleen knappe prestaties neer op ecologisch vlak, op het designstuk passen ook functionele accessoires als een handdoekbeugel. Wim Denolf