Veilinghuis Bernaerts nodigt glaskunstenaar Klaar Prims uit om haar recentste creaties te laten zien: een subtiele verrassing.
Het Antwerpse veilinghuis Bernaerts heeft naast de klassieke kunst- en antiekveilingen ook designveilingen. Designglas maakt daar een vast onderdeel van uit. Dus ligt het in de lijn dat Bernaerts nu ook hedendaags designglas exposeert van de jonge Antwerpse ontwerpster Klaar Prims. Maar het gaat om meer dan alleen designglas, want Klaar Prims toont kunstwerken van glas, zonder gebruiksfunctie dus.

Klaar Prims voelt zich thuis in de minimalistische vormgeving, maar niet zozeer in de strakke, constructivistische versie. Ze heeft heel wat glascreaties met organische vormen, zoals die momenteel erg in zijn in de actuele vormgeving, beeldende kunst en architectuur. Klaar Prims bewoont trouwens een modern pand in Westerlo, gebouwd door haar schoonvader architect Willy Vander Laenen. Vander Laenen inspireerde zich op het oeuvre van zowel Le Corbusier als de legendarische priester-architect Dom Hans van der Laen (geen familie) die minimalistische klooster ontwierp.

In het glaswerk van Klaar Prims deint dit soort vormgeving wel nog wat na. Het is voor de eerste maal dat haar werk zo uitgebreid wordt geëxposeerd in ons land. De expo bij Bernaerts duurt slechts één dag, zaterdag 29 september van 12 tot 18u, Museumstraat 25 te Antwerpen.

Maar haar werk wordt getoond op de Biënnale Interieur, van 20 tot 28 oktober, hal 1, stand 25.

Piet Swimberghe

Veilinghuis Bernaerts nodigt glaskunstenaar Klaar Prims uit om haar recentste creaties te laten zien: een subtiele verrassing. Het Antwerpse veilinghuis Bernaerts heeft naast de klassieke kunst- en antiekveilingen ook designveilingen. Designglas maakt daar een vast onderdeel van uit. Dus ligt het in de lijn dat Bernaerts nu ook hedendaags designglas exposeert van de jonge Antwerpse ontwerpster Klaar Prims. Maar het gaat om meer dan alleen designglas, want Klaar Prims toont kunstwerken van glas, zonder gebruiksfunctie dus. Klaar Prims voelt zich thuis in de minimalistische vormgeving, maar niet zozeer in de strakke, constructivistische versie. Ze heeft heel wat glascreaties met organische vormen, zoals die momenteel erg in zijn in de actuele vormgeving, beeldende kunst en architectuur. Klaar Prims bewoont trouwens een modern pand in Westerlo, gebouwd door haar schoonvader architect Willy Vander Laenen. Vander Laenen inspireerde zich op het oeuvre van zowel Le Corbusier als de legendarische priester-architect Dom Hans van der Laen (geen familie) die minimalistische klooster ontwierp. In het glaswerk van Klaar Prims deint dit soort vormgeving wel nog wat na. Het is voor de eerste maal dat haar werk zo uitgebreid wordt geëxposeerd in ons land. De expo bij Bernaerts duurt slechts één dag, zaterdag 29 september van 12 tot 18u, Museumstraat 25 te Antwerpen. Maar haar werk wordt getoond op de Biënnale Interieur, van 20 tot 28 oktober, hal 1, stand 25. Piet Swimberghe