Fok de sok! Verras eens iemand met kunst en design voor kerst

Fok de sok! Verras eens iemand met kunst en design voor kerst
© BULTIN.

Lara Gasparotto - Roche - 2016 (€150) © Oogst

Fotograaf Lara Gasparotto scheert hoge toppen: haar foto's schitteren op de tentoonstelling Ecce Homo én zijn momenteel te bewonderen in een soloshow in de Botanique. U kan haar werk ook in huis halen: deze kunsteditie is genummerd en gesigneerd op 65 exemplaren. Hier verkrijgbaar.

Muller van Severen - five circles schalen (€433) © Muller van Severen

De items van Muller van Severen hebben een artistieke visie zonder in te boeten aan functionaliteit. Het individuele gevoel voor kleur en de karakteristieke spanning tussen het strakke en het speelse, het statische en mobiliteit brengen identiteit in iedere huiskamer. Hier verkrijgbaar.

Fragmenture lampjes figures (prijs op aanvraag) © Fragmenture

Deze tafellampen zijn gemaakt in terrazzo. Door hun vorm en kleur krijgen ze een uniek karakter. Speciaal aan deze lampjes is dat jeze in twee richtingen kan gebruiken.Hier verkrijgbaar.

mmmmar zeefdruk Antwerpen (€22) © mmmmar

mmmmar maakte een knappe reeks rond Belgische steden en architectuur. Ontdek hier de prints.

Presse-papier Animaux Speciaux (€84,95) © Animaux Speciaux

Taxidermist Jeroen Lemaitre werd eind 2014 als eerst opgemerkt door Le Musée des Arts Décoratif in Parijs. Op dit moment heeft hij zijn eigen zaak in Leuven. Verder zijn er ook plannen een tweede zaak in Brussel te openen. Zijn producten zijn hier verkrijgbaar.

BULTIN. lamp (€640) © BULTIN.

BULTIN. werd in het najaar van 2015 opgericht door twee West-Vlamingen: architectuurstudent Glenn Buydaert en zijn zus Sylvie. Hij ontwierp verlichting om zijn huis in Gent in te richten, zij zag als designliefhebber een object met potentieel. Uit een ronde betonvoet vertrekt een armatuur in buismetaal dat over het wiel van een tractor wordt gebogen en eindigt in een lamp. Strakke eenvoud dus, verzacht door fijne pastelkleuren.Verkrijgbaar bij PIET Moodshop in Gent.

helen b - porseleinen bekers (€14) © helen b

Kleine dingen kunnen groots zijn. Dat is het motto van helen b. En dat vertaalt zich in alles. Producten, hoe klein soms ook, die voor jou een grootse betekenis kunnen hebben. Met een vleugje humor, handgemaakt. Hier verkrijgbaar.

Unieke ontwerpen van Het Glas Dorp (prijs op aanvraag) © Het Glas Dorp

Kandelaar Julien Renault (prijs op aanvraag) © Julien Renault

Deze collectie van Jullien Renault is gebaseerd op het hergebruik van industriële buizen. De reeks belicht de elementaire maar mooie vorm van een geliefd artefact. Geen ruw eindproduct, maar een fijn afgewerkt en tijdloos ontwerp. Hier verkrijgbaar.

Chinese Vaas Papier - Marie Michielssen (€23) © Marie Michielssen

Geïnspireerd door 19e eeuws zilvergoed en metaalbewerking gaf Marie Michielssen vorm aan een collectie van grafische clichés. Verkrijgbaar bij Serax.