Ben je vanavond in Parijs? Spring dan even binnen bij Gagosian. Je weet wel, de exquise Gagosian Gallery in de rue de Ponthieu, nabij de Champs Elysées. Misschien loop je daar wel Frank Gehry tegen het lijf, de beroemde Amerikaanse architect.

Op 23 januari opent bij de Gallery Gagosian in Parijs een ongewone expositie met werk van Frank Gehry. Helemaal ongewoon is dat natuurlijk niet, want iedereen weet dat de Gagosian Gallery altijd verrassingen in petto heeft. Als ik in London of Parijs wat tijd over heb, dan maak ik altijd een ommetje voor een bezoek aan Gagosian, de wereldvermaarde kunstgalerieketen met zetels in New York, Beverly Hills, Geneve en Hong Kong. Maar op die plaatsen kom ik minder dan in London en Parijs.

Fish Lamp

Deze avond is er dus de Gehry expo. Frank Gehry (°1929) wordt wereldwijd gewaardeerd als architect. Maar weinigen weten dat hij ooit bang was veeleer te worden gewaardeerd als designer, daarom stopte hij trouwens in de jaren '80 zijn designexperimenten. Naast schitterende kartonnen zetels bedacht hij toen ook visvormige lampen voor de Formica Company.

Ondertussen werd Gehry, eigenlijk zelfs vrij laat want de man is oud, een wereldberoemde architect en herneemt hij toch enkele designexperimenten, zoals de Fish Lamps die hij destijds al ontwikkelde voor Formica. Die grillige vissen hebben zijn architectuur trouwens beïnvloed, want het Guggenheim van Bilbao heeft iets vis- en schubachtig. Nu exposeert Gehry dus zijn nieuwe, grappige vislampen in de vermaarde Gagosian Gallery te Parijs: een extra tip voor uw weekendje Parijs!

Fish Lamps, Gagosian Gallery, 4 rue de Ponthieu te Parijs, tot 9 maart.

Piet Swimberghe

Ben je vanavond in Parijs? Spring dan even binnen bij Gagosian. Je weet wel, de exquise Gagosian Gallery in de rue de Ponthieu, nabij de Champs Elysées. Misschien loop je daar wel Frank Gehry tegen het lijf, de beroemde Amerikaanse architect. Op 23 januari opent bij de Gallery Gagosian in Parijs een ongewone expositie met werk van Frank Gehry. Helemaal ongewoon is dat natuurlijk niet, want iedereen weet dat de Gagosian Gallery altijd verrassingen in petto heeft. Als ik in London of Parijs wat tijd over heb, dan maak ik altijd een ommetje voor een bezoek aan Gagosian, de wereldvermaarde kunstgalerieketen met zetels in New York, Beverly Hills, Geneve en Hong Kong. Maar op die plaatsen kom ik minder dan in London en Parijs. Fish Lamp Deze avond is er dus de Gehry expo. Frank Gehry (°1929) wordt wereldwijd gewaardeerd als architect. Maar weinigen weten dat hij ooit bang was veeleer te worden gewaardeerd als designer, daarom stopte hij trouwens in de jaren '80 zijn designexperimenten. Naast schitterende kartonnen zetels bedacht hij toen ook visvormige lampen voor de Formica Company. Ondertussen werd Gehry, eigenlijk zelfs vrij laat want de man is oud, een wereldberoemde architect en herneemt hij toch enkele designexperimenten, zoals de Fish Lamps die hij destijds al ontwikkelde voor Formica. Die grillige vissen hebben zijn architectuur trouwens beïnvloed, want het Guggenheim van Bilbao heeft iets vis- en schubachtig. Nu exposeert Gehry dus zijn nieuwe, grappige vislampen in de vermaarde Gagosian Gallery te Parijs: een extra tip voor uw weekendje Parijs! Fish Lamps, Gagosian Gallery, 4 rue de Ponthieu te Parijs, tot 9 maart. Piet Swimberghe