Expo: lichtdesigner Miguel Algoet stelt ‘Vergeten Verlichting’ tentoon

© -

In het dorpje Machelen aan de Leie waar Roger Raveel zijn werken borstelde, bots je op de Scheve Schuur van de zonderlinge lichtdesigner Miguel Algoet. Volgend weekend laat hij je zijn ‘Vergeten Verlichting’ zien.

Lichtdesigner Miguel Algoet begon zijn carriĆØre als antiquair. Hij verzamelde onder meer oude elektrische verlichtingselementen Ć©n labomateriaal. Daarmee bouwt hij in zijn atelier nieuwe lampen, waarin hij vervolgens ouderwetse gloeilampen draait.

Miguel houdt van retrolicht en van allerlei metalen armaturen met een flinke patina. Op die manier bouwde hij een hele collectie lichten uit voor interieur en exterieur, die succes oogsten bij interieurontwerpers en decorateurs. Zo zie je zijn originele lampen in heel wat sterrenrestaurants branden, waar ze voor zacht en nostalgische licht zorgen. Nu organiseert hij in zijn tentoonstellingsruimte, een oude schuur die in het dorp Machelen aan de Leie die de ‘Scheve Schuur’ wordt genoemd, een expo van zijn hele collectie.

Expo: lichtdesigner Miguel Algoet stelt 'Vergeten Verlichting' tentoon
Ā© –

Hij stelde er ook enkele nieuwe ontwerpen voor. Wie tuk is op dit soort retrolicht met een industriƫle toets moet naar het dorp van Raveel, waar je in het hart een nauw steegje inloopt, de Karpersstraat, om er op die Scheve Schuur van Miguel Algoet te ontdekken.

Je kan er terecht op vrijdag 1 december van 17 tot 21 u en op zaterdag 2 december van 13 tot 18u.

Karpersstraat 4 te Machelen aan de Leie, www.vergetenverlichting.be.

Expo: lichtdesigner Miguel Algoet stelt 'Vergeten Verlichting' tentoon
Ā© –

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content