Kleur je interieur, een slagzin die niet alleen rijmt maar die interieurontwerpers te pas en te onpas toepassen. Een knalrode zetel, een muntgroene muur, een bontgestippeld tapijt; het zijn allemaal manieren om je woonkamer op te frissen maar de meeste kleuren zijn erg trendgevoelig. De kans is dus groot dat u uw smaragdgroene kastenwand bij het vallen van de eerste sneeuw spuugmoe bent gezien en hoe lang kan iemand werkelijk blijven ontwaken met oranje ledverlichting?

Het Belgische merk Estall biedt een oplossing via hun eerste ontwerp: de DL 01. Deze stijlvolle lampenkap is een fraaie verlichtingsvorm die je kan voorzien van gekleurde coats zonder dat deze een kille, artificiële gloed verspreidt.

Wouter Allaert en Ainhoa Estella -de breinen achter Estall- vonden inspiratie tijdens hun trip naar Vietnam waar ze zagen hoe gekleurde lampions de sfeer van ruimtes konden beïnvloeden. Ze wilden af van de typische gekleurde verlichting die nogal snel een discotheekeffect geven, maar stuurden ook weg van het goedkope aspect van papieren lampenkappen.

Het resultaat van hun denk- en tekenwerk is de DL01, een mat-witte lampenkap uit LLDPE plastic voorzien van zes knopen waar u verschillende gekleurde stoffen coats aan vast kan maken. Het is de eerste lamp die de zachte gloed van lampions en het strakke effect van LED-verlichting weet te vangen in één simpel ontwerp.

De DL01 van Estall lijkt nu al een designklassieker en dat was precies de bedoeling van het ontwerpersduo. Ze wilden niet per sé een vormelijke evolutie teweegbrengen met hun DL01, maar eerder op een innovatieve manier voortbouwen op wat reeds bestond en bestaande technieken combineren.

Het witte plastic en de cleane lijnen worden verzacht door het gebruik van vilten jasjes, dat bovendien zijn structuur onthuld wanneer het licht erdoor schijnt. Met slechts 6 simpele drukknopen heeft u de uitstraling van uw ruimte volledig veranderd zonder dat u een professioneel schilder of een nieuwe sofa moet betalen. (KS)

DL 01 from ESTALL on Vimeo.

De DL01 van Estall kan u zowel als hang- of staande lamp gebruiken maar met een speciale rubberen voet kan u hem ook gewoon op de grond zetten. De DL01 heeft een redelijk universele vorm en past dus op de meeste bestaande lampstandaarden.

U kan een Estall-pack met een DL01 lampenkap samen met twee coats in een kleur naar kopen aan € 220. Een voet (€ 24) een plafondsnoer (€19) of extra coats (€ 49 per stuk) kan u desgewenst nog apart kopen. Informatie, shop en verkooppunten op www.estall.be

Kleur je interieur, een slagzin die niet alleen rijmt maar die interieurontwerpers te pas en te onpas toepassen. Een knalrode zetel, een muntgroene muur, een bontgestippeld tapijt; het zijn allemaal manieren om je woonkamer op te frissen maar de meeste kleuren zijn erg trendgevoelig. De kans is dus groot dat u uw smaragdgroene kastenwand bij het vallen van de eerste sneeuw spuugmoe bent gezien en hoe lang kan iemand werkelijk blijven ontwaken met oranje ledverlichting? Het Belgische merk Estall biedt een oplossing via hun eerste ontwerp: de DL 01. Deze stijlvolle lampenkap is een fraaie verlichtingsvorm die je kan voorzien van gekleurde coats zonder dat deze een kille, artificiële gloed verspreidt. Wouter Allaert en Ainhoa Estella -de breinen achter Estall- vonden inspiratie tijdens hun trip naar Vietnam waar ze zagen hoe gekleurde lampions de sfeer van ruimtes konden beïnvloeden. Ze wilden af van de typische gekleurde verlichting die nogal snel een discotheekeffect geven, maar stuurden ook weg van het goedkope aspect van papieren lampenkappen. Het resultaat van hun denk- en tekenwerk is de DL01, een mat-witte lampenkap uit LLDPE plastic voorzien van zes knopen waar u verschillende gekleurde stoffen coats aan vast kan maken. Het is de eerste lamp die de zachte gloed van lampions en het strakke effect van LED-verlichting weet te vangen in één simpel ontwerp. De DL01 van Estall lijkt nu al een designklassieker en dat was precies de bedoeling van het ontwerpersduo. Ze wilden niet per sé een vormelijke evolutie teweegbrengen met hun DL01, maar eerder op een innovatieve manier voortbouwen op wat reeds bestond en bestaande technieken combineren. Het witte plastic en de cleane lijnen worden verzacht door het gebruik van vilten jasjes, dat bovendien zijn structuur onthuld wanneer het licht erdoor schijnt. Met slechts 6 simpele drukknopen heeft u de uitstraling van uw ruimte volledig veranderd zonder dat u een professioneel schilder of een nieuwe sofa moet betalen. (KS) DL 01 from ESTALL on Vimeo.