Het thema van dit jaar was zintuigelijke ervaring. De projecten tonen gloednieuwe, soms futuristische concepten, gaande van een lamp die ingrediënten scant op de kookplaat en een gepast gerecht voorstelt, tot een bord dat je gerecht omzet in geluid.

Uit meer dan 1200 deelnemers werden tien finalisten gekozen, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Er zijn vertegenwoordigers uit Australië, Brazilië, China, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen en Spanje. De vakjury bestaat uit de bekroonde chef-kok en restauranthouder Davide Oldani, de gerenommeerde ontwerper Dante Donegani, designblogger Kelly Beall en vicepresident Design bij Electrolux, Henrik Otto.

"Voor deze bijzondere jubileumeditie van Electrolux Design Lab wilden we de studenten uitdagen een holistische zintuigelijke ervaring te creëren. De tien ontwerpen die de Electrolux Design Lab 2012 finale hebben gehaald, geven ons inzicht in het creatieve denken over design waardoor wij graag verrast en geïnspireerd worden en ons doet nadenken over de toekomst," vertelt Henrik Otto, vicepresident Design bij Electrolux.

De tien finalisten stellen op 25 oktober hun eigen concept voor in het Triennale Design Museum in Milaan. De vakjury zal beoordelen in welke mate de huishoudtoestellen een volledige zintuigelijke ervaring bieden. De winnaar wordt beloond met een betaalde stage van zes maanden in het Electrolux Global Design Centre en een geldprijs van €5000. De tweede en derde plaats worden beloond met een geldprijs van respectievelijk €3000 en €2000.

De tien finalisten zullen hun project op 25 oktober 2012 voorstellen voor een jury van ontwerpers in Milaan.

Het thema van dit jaar was zintuigelijke ervaring. De projecten tonen gloednieuwe, soms futuristische concepten, gaande van een lamp die ingrediënten scant op de kookplaat en een gepast gerecht voorstelt, tot een bord dat je gerecht omzet in geluid. Uit meer dan 1200 deelnemers werden tien finalisten gekozen, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. Er zijn vertegenwoordigers uit Australië, Brazilië, China, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen en Spanje. De vakjury bestaat uit de bekroonde chef-kok en restauranthouder Davide Oldani, de gerenommeerde ontwerper Dante Donegani, designblogger Kelly Beall en vicepresident Design bij Electrolux, Henrik Otto. "Voor deze bijzondere jubileumeditie van Electrolux Design Lab wilden we de studenten uitdagen een holistische zintuigelijke ervaring te creëren. De tien ontwerpen die de Electrolux Design Lab 2012 finale hebben gehaald, geven ons inzicht in het creatieve denken over design waardoor wij graag verrast en geïnspireerd worden en ons doet nadenken over de toekomst," vertelt Henrik Otto, vicepresident Design bij Electrolux. De tien finalisten stellen op 25 oktober hun eigen concept voor in het Triennale Design Museum in Milaan. De vakjury zal beoordelen in welke mate de huishoudtoestellen een volledige zintuigelijke ervaring bieden. De winnaar wordt beloond met een betaalde stage van zes maanden in het Electrolux Global Design Centre en een geldprijs van €5000. De tweede en derde plaats worden beloond met een geldprijs van respectievelijk €3000 en €2000.