De stijl van nu is eclectisch, aldus beursorganisator van de Eclectic Art Fair, Christophe Roose. Deze beurs laat ons een combinatie zien van interieur, vintage design, antiek, oude en hedendaagse kunst.
De beurs breekt met de traditie van de klassieke kunst- en antiekbeurzen, stelt Roose. De EAF heeft ook aandacht voor het interieur en mengt oud met nieuw, klassiek met trendy. "Zoals de interieurstijl van tegenwoordig," aldus Christophe Roose, "die verschillende stijlen met elkaar moeiteloos en spontaan mengt. Kijk maar naar de interieurs in magazines als Knack Weekend. Er is van alles in te zien, van koud tot warm, van strak tot bont, van schilderkunst tot fotografie. Veel beurzen zijn te uniform en daarom wil deze nieuwe beurs allerlei tendensen verzamelen en laten zien."

Jaren geleden had Brugge een antiekbeurs die ondertussen ophield te bestaan. Het was een succesvolle beurs met een internationaal deelnemersveld. Roose heeft bewust de vroegere formule niet willen hernemen.

"Ook omdat de tijden veranderd zijn. De mensen kopen ook op een andere manier. Ze kijken graag rond en reizen meer dan ooit om ideeën op te doen. Ze surfen op het net, vergelijken en houden van uiteenlopende inspiraties. De klassieke verzamelaars zijn nu een minderheid. Deze beurs staat open voor een veelzijdig publiek dat niet bang is voor meer hedendaagse trends. En bovendien hebben we ook een internationaal deelnemersveld."

We zijn benieuwd wat de EAF brengen zal. De beurs grijpt in alvast plaats in een mooi kader, de middeleeuwse stadshal onder het belfort, van 20 tot 23 december.

Piet Swimberghe

De stijl van nu is eclectisch, aldus beursorganisator van de Eclectic Art Fair, Christophe Roose. Deze beurs laat ons een combinatie zien van interieur, vintage design, antiek, oude en hedendaagse kunst. De beurs breekt met de traditie van de klassieke kunst- en antiekbeurzen, stelt Roose. De EAF heeft ook aandacht voor het interieur en mengt oud met nieuw, klassiek met trendy. "Zoals de interieurstijl van tegenwoordig," aldus Christophe Roose, "die verschillende stijlen met elkaar moeiteloos en spontaan mengt. Kijk maar naar de interieurs in magazines als Knack Weekend. Er is van alles in te zien, van koud tot warm, van strak tot bont, van schilderkunst tot fotografie. Veel beurzen zijn te uniform en daarom wil deze nieuwe beurs allerlei tendensen verzamelen en laten zien." Jaren geleden had Brugge een antiekbeurs die ondertussen ophield te bestaan. Het was een succesvolle beurs met een internationaal deelnemersveld. Roose heeft bewust de vroegere formule niet willen hernemen. "Ook omdat de tijden veranderd zijn. De mensen kopen ook op een andere manier. Ze kijken graag rond en reizen meer dan ooit om ideeën op te doen. Ze surfen op het net, vergelijken en houden van uiteenlopende inspiraties. De klassieke verzamelaars zijn nu een minderheid. Deze beurs staat open voor een veelzijdig publiek dat niet bang is voor meer hedendaagse trends. En bovendien hebben we ook een internationaal deelnemersveld." We zijn benieuwd wat de EAF brengen zal. De beurs grijpt in alvast plaats in een mooi kader, de middeleeuwse stadshal onder het belfort, van 20 tot 23 december. Piet Swimberghe