Wie. Drisag is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in meubilair van topkwaliteit.

Hoofdkwartier. Drisag huist sinds eind 2008 in het markante complex Frame 21 langs de E313 in Herentals. Het dak biedt niet alleen een fantastisch panorama over de omgeving, maar de werknemers kunnen er ook sporten op een van de velden of iets drinken in de sportbar. Kortom, het gebouw weerspiegelt het designimago van het bedrijf.

Samengevat. In een ver verleden heette Drisag nog voluit Driessens Agenturen en produceerde het bedrijf geen meubilair, maar wel onderdelen voor kinderwagens. Met het einde van de babyboom in de jaren zestig kwam er ook een einde aan die productie. Het buisplooien bleef behouden, maar werd ingezet voor sledestoelen. Van de sledestoelen was de stap snel gezet naar de kantoorstoel. En al snel volgde een nieuwe stap: van pure productie schakelde Drisag over naar vormgeving. Zo kon het bedrijf in 1978 met trots de allereerste zelf vormgegeven stoel voorstellen. Toen Drisag er dan ook nog in slaagde om een overheidsopdracht binnen te rijven, ging de bal pas echt goed aan het rollen.

Meer en meer zette Drisag in op vormgeving. Zo brengt de kruisbestuiving tussen het bedrijf en de externe freelance ontwerpers in 1995 een stroomversnelling teweeg. Als allereerste was er Roel Vandebeek, maar al gauw volgden onder andere stefan schöning, Stéphane Beel en Sylvain Willenz. Ook de internationale designtop, zoals Marcel Wanders, Ross Lovegrove en Maarten Baas, vond intussen de weg naar Herentals.

Door het grote succes besloot Drisag zich vanaf 1998 enkel nog toe te leggen op zitmeubilair. Al treedt het bedrijf wel nog op als productiehuis, voor onder andere Feld. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Drisag in 2008 een participatie neemt in Feld. Bovendien wordt Alain Berteau, die al freelance ontwierp voor Drisag, op dat moment art director van Feld.

Opvallend. De samenwerking met zowel externe freelance ontwerpers van topniveau als jonge ontwerpers. "We kiezen resoluut voor samenwerkingen met jonge ontwerpers naast de bekende designers. We trachten hun meubelen te produceren en wereldwijd te commercialiseren", stelt CEO Ad Renders.

Site. www.drisag.be

Elien Haentjens

Wie. Drisag is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in meubilair van topkwaliteit. Hoofdkwartier. Drisag huist sinds eind 2008 in het markante complex Frame 21 langs de E313 in Herentals. Het dak biedt niet alleen een fantastisch panorama over de omgeving, maar de werknemers kunnen er ook sporten op een van de velden of iets drinken in de sportbar. Kortom, het gebouw weerspiegelt het designimago van het bedrijf. Samengevat. In een ver verleden heette Drisag nog voluit Driessens Agenturen en produceerde het bedrijf geen meubilair, maar wel onderdelen voor kinderwagens. Met het einde van de babyboom in de jaren zestig kwam er ook een einde aan die productie. Het buisplooien bleef behouden, maar werd ingezet voor sledestoelen. Van de sledestoelen was de stap snel gezet naar de kantoorstoel. En al snel volgde een nieuwe stap: van pure productie schakelde Drisag over naar vormgeving. Zo kon het bedrijf in 1978 met trots de allereerste zelf vormgegeven stoel voorstellen. Toen Drisag er dan ook nog in slaagde om een overheidsopdracht binnen te rijven, ging de bal pas echt goed aan het rollen. Meer en meer zette Drisag in op vormgeving. Zo brengt de kruisbestuiving tussen het bedrijf en de externe freelance ontwerpers in 1995 een stroomversnelling teweeg. Als allereerste was er Roel Vandebeek, maar al gauw volgden onder andere stefan schöning, Stéphane Beel en Sylvain Willenz. Ook de internationale designtop, zoals Marcel Wanders, Ross Lovegrove en Maarten Baas, vond intussen de weg naar Herentals. Door het grote succes besloot Drisag zich vanaf 1998 enkel nog toe te leggen op zitmeubilair. Al treedt het bedrijf wel nog op als productiehuis, voor onder andere Feld. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Drisag in 2008 een participatie neemt in Feld. Bovendien wordt Alain Berteau, die al freelance ontwierp voor Drisag, op dat moment art director van Feld. Opvallend. De samenwerking met zowel externe freelance ontwerpers van topniveau als jonge ontwerpers. "We kiezen resoluut voor samenwerkingen met jonge ontwerpers naast de bekende designers. We trachten hun meubelen te produceren en wereldwijd te commercialiseren", stelt CEO Ad Renders. Site. www.drisag.be Elien Haentjens