Tijdens het weekend van 9 en 10 november spreken de liefhebbers van vintagedesign af in het ICC-gebouw in het Gentse Citadelpark, naast het SMAK, waar de Designmarkt plaatsgrijpt. Met handelaren uit de hele Benelux wordt het weer een interessante koopjesmarkt voor wie vintage zoekt. Op de beurs loopt er ook een leuke expo over designlampen, "101 lights". Daar krijg je de evolutie van de designlamp te zien, van antieke Bauhauslampen over Perriand, Poulsen, Rietveld tot Dark! De handelaren nemen ook wat extra vintage verlichting mee. Nu de donkere dagen in aantocht zijn, kijkt iedereen uit naar een mooie en sfeervolle leeslamp.

Expo Van Der Meeren

Op de markt is er ook een tweede expo, waarop de heruitgaven van het nieuwe Belgische designmerk LostnFound worden voorgesteld. Dit merk kocht de rechten op van een aantal designers, zoals de Brusselse architect Willy Van Der Meeren en architect Lucien Engels. Van hen worden originele meubel- en lampontwerpen opnieuw in productie gebracht. Van Van Der Meeren zijn het onder meer de iconische Boomerangtafels. Ondertussen draait de productie op volle toeren en zal de nieuwe vintagecollectie op deze beurs te zien zijn: een primeur.

Knack Weekend aanbod

In deze context wijzen we nog even op de Knack Weekend actie rond de Boomerangtafel. Via ons blad kunt u immers voor een bijzonder lage prijs een zwarte Boomerangtafel verwerven. Via Knack Weekend kunt u het tafeltje kopen voor 149 euro in plaats van 285 euro. In ons magazine vind je er alle informatie over.

Praktisch

De Gentse Designmarkt loopt een weekend lang. Je kunt er al de vrijdagnamiddag (van 15 tot 19u) binnenstappen, maar die is eigenlijk voorbehouden aan de handelaren en verzamelaars. Dan is het inkomgeld ook duurder, 20 euro. Zaterdag 9 en zondag 10 november betaal je 8 euro. De beurs is toegankelijk van 10 tot 18u. Adres: ICC Gent, Van Rysselbergedreef 2, www.designmarkt.be.

Piet Swimberghe

Tijdens het weekend van 9 en 10 november spreken de liefhebbers van vintagedesign af in het ICC-gebouw in het Gentse Citadelpark, naast het SMAK, waar de Designmarkt plaatsgrijpt. Met handelaren uit de hele Benelux wordt het weer een interessante koopjesmarkt voor wie vintage zoekt. Op de beurs loopt er ook een leuke expo over designlampen, "101 lights". Daar krijg je de evolutie van de designlamp te zien, van antieke Bauhauslampen over Perriand, Poulsen, Rietveld tot Dark! De handelaren nemen ook wat extra vintage verlichting mee. Nu de donkere dagen in aantocht zijn, kijkt iedereen uit naar een mooie en sfeervolle leeslamp.Expo Van Der MeerenOp de markt is er ook een tweede expo, waarop de heruitgaven van het nieuwe Belgische designmerk LostnFound worden voorgesteld. Dit merk kocht de rechten op van een aantal designers, zoals de Brusselse architect Willy Van Der Meeren en architect Lucien Engels. Van hen worden originele meubel- en lampontwerpen opnieuw in productie gebracht. Van Van Der Meeren zijn het onder meer de iconische Boomerangtafels. Ondertussen draait de productie op volle toeren en zal de nieuwe vintagecollectie op deze beurs te zien zijn: een primeur.Knack Weekend aanbodIn deze context wijzen we nog even op de Knack Weekend actie rond de Boomerangtafel. Via ons blad kunt u immers voor een bijzonder lage prijs een zwarte Boomerangtafel verwerven. Via Knack Weekend kunt u het tafeltje kopen voor 149 euro in plaats van 285 euro. In ons magazine vind je er alle informatie over.PraktischDe Gentse Designmarkt loopt een weekend lang. Je kunt er al de vrijdagnamiddag (van 15 tot 19u) binnenstappen, maar die is eigenlijk voorbehouden aan de handelaren en verzamelaars. Dan is het inkomgeld ook duurder, 20 euro. Zaterdag 9 en zondag 10 november betaal je 8 euro. De beurs is toegankelijk van 10 tot 18u. Adres: ICC Gent, Van Rysselbergedreef 2, www.designmarkt.be.Piet Swimberghe