Brussel wordt de hele maand september ingepalmd door Belgische en internationale designers tijdens het festival 'Design September', waar designliefhebbers hun gading vinden bij meer dan 100 tentoonstellingen, lezingen en andere evenementen.

'Design September' is de jaarlijkse afspraak voor designliefhebbers en omvat meer dan 100 culturele en commerciële evenementen in Brussel. De hoofdstad wordt de hele maand september een plaats voor ontmoetingen met verschillende Belgische en internationale designers. Tijdens het festival worden onder meer meubilair, architectuur en textiel tentoongesteld.

Designliefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan ateliers van Brusselse ontwerpers of een kijkje nemen op de designmarkt Pecha Kucha. Op internationaal vlak is Hong Kong de officiële partner van deze editie, laat Tsjechië zijn verborgen industrieën ontdekken en toont Polen een unieke collectie affiches in Bozar.

Nieuw dit jaar zijn onder meer de creatieve platformen en de deelname van jonge en nieuwe Belgische merken als Maison MA van Marina Bautier. De wedstrijd "Commerce Design Brussels" loopt tegelijk met het festival en moedigt de samenwerking tussen handelaars en designprofessionals aan in het Brussels gewest.

De prijs wordt vanaf dit jaar tweejaarlijks uitgereikt. In september worden de 10 laureaten aangekondigd. Het publiek mag de hele maand stemmen voor de beste retail die in de drie laatste jaar werd ingericht door een designer of architect. (belga/RDM)

Brussel wordt de hele maand september ingepalmd door Belgische en internationale designers tijdens het festival 'Design September', waar designliefhebbers hun gading vinden bij meer dan 100 tentoonstellingen, lezingen en andere evenementen. 'Design September' is de jaarlijkse afspraak voor designliefhebbers en omvat meer dan 100 culturele en commerciële evenementen in Brussel. De hoofdstad wordt de hele maand september een plaats voor ontmoetingen met verschillende Belgische en internationale designers. Tijdens het festival worden onder meer meubilair, architectuur en textiel tentoongesteld. Designliefhebbers kunnen ook een bezoek brengen aan ateliers van Brusselse ontwerpers of een kijkje nemen op de designmarkt Pecha Kucha. Op internationaal vlak is Hong Kong de officiële partner van deze editie, laat Tsjechië zijn verborgen industrieën ontdekken en toont Polen een unieke collectie affiches in Bozar. Nieuw dit jaar zijn onder meer de creatieve platformen en de deelname van jonge en nieuwe Belgische merken als Maison MA van Marina Bautier. De wedstrijd "Commerce Design Brussels" loopt tegelijk met het festival en moedigt de samenwerking tussen handelaars en designprofessionals aan in het Brussels gewest. De prijs wordt vanaf dit jaar tweejaarlijks uitgereikt. In september worden de 10 laureaten aangekondigd. Het publiek mag de hele maand stemmen voor de beste retail die in de drie laatste jaar werd ingericht door een designer of architect. (belga/RDM)