‘Design moet voor iedereen toegankelijk zijn’

Carole en Steven hebben anderhalf jaar geleden het online platform Decovry opgericht. Een gesprek over het concept, webshops en waarom design toegankelijk moet zijn voor iedereen.

Carole en Steven hebben anderhalf jaar geleden het online platform Decovry opgericht. Een gesprek over het concept, webshops en waarom design toegankelijk moet zijn voor iedereen.

Op Decovry wordt wekelijks het werk van 8 nieuwe talenten aangeboden, mĆ©t korting. Carole legt uit hoe het concept tot stand is gekomen: “Het concept is gegroeid uit twee invalshoeken. Ik zat al in de wereld van decoratie en interieur en bezocht ook regelmatig verschillende beurzen. Ik vond echter dat er een platform ontbrak waar al die leuke nieuwe spullen aan het grote publiek konden worden voorgesteld. We hebben ons concept gebaseerd op het model van Vente Exclusive, maar in plaats van overstock te verkopen, focussen wij op nieuwe producten die nog nergens anders te koop zijn.”

Carole en Steven wijzen erop dat Decovry meer is dan enkel een webshop. “Het is geen pure shop, het is veel dynamischer dan dat. We willen namelijk echt een platform zijn voor nieuwe ontwerpers die een verhaal te vertellen hebben.”

Design hoeft niet duur te zijn

Elke week komen er acht verschillende ontwerpers aan bod. Om de designers te kiezen, houden Carole en Steven rekening met verschillende criteria. “De producten moeten duurzaam en authentiek zijn . We willen bovendien dat er een mooi verhaal achter zit en verkopen enkel items die niet in grote massa geproduceerd worden.”
“Uiteraard is ook de verhouding tussen prijs en kwaliteit van groot belang”, benadrukt Steven. “We proberen een goede mix te voorzien van verschillende prijscategorieĆ«n, zodat er voor elk wat wils is.”

“Dat is trouwens een van de grootste misvattingen over design”, gaat Steven verder. “Design hoeft niet duur te zijn. We willen de stukken toegankelijk maken zodat design een plaats krijgt in elke laag van de bevolking. We willen een mooi alternatief bieden voor massaproductie enerzijds en duur en heel exclusief design anderzijds.”

Een van de ontwerpers waar Decovry al mee heeft samengewerkt is Sabine van Acker van het label La Femme Garniture. Want naast decoratie en design, worden er ook accessoires zoals handtassen en juwelen aangeboden op de website. “We willen nieuwe dingen uitproberen, maar toch ook niet teveel afwijken van onze core business. Accessoires zoals handtassen en juwelen sluiten mooi aan bij interieur, maar uitbreiden naar mode of beauty zijn we niet van plan.”

La Femme Garniture

Sabine Van Acker besloot vijf jaar geleden om haar eigen accessoires te maken. Na een carriĆØre van 25 jaar in een drukkerij zette ze de stap naar het zelfstandig leven. Ondertussen maakt ze sjaals, handtassen en plaids en heeft ze een eigen webshop waar ze haar items verkoopt.

“Voor mij is de kwaliteit van mijn producten enorm belangrijk, vandaar dat ik weiger om in massa te produceren en vast blijf houden aan handwerk.” Dat gecombineerd met een passie voor stoffen en kennis van kleuren en materialen resulteert in perfect afgewerkte items.

Sinds een jaar werkt ze ook af en toe samen met Decovry, een samenwerking die haar tot nu toe al heel goed is bevallen. “Bij de laatste verkoop via Decovry heb ik via veel mensen gehoord dat ze op zoek waren naar mijn producten. Er is heel veel reactie op gekomen. Het is een perfect platform voor jonge ontwerpers die hun product willen promoten en verkopen.”

Steven beaamt dat: “Wij werken vaak met kleinere ontwerpers en de uitdaging is om een goede prijs kwaliteit verhouding te creĆ«ren. Mensen willen iets origineel, iets uniek maar het mag niet te duur zijn. Dat is een moeilijke afweging, en net daarom is onze korting een goed hulpmiddel. Zo creĆ«ren we een win-win situatie voor iedereen.”

Elke week worden er nieuwe producten aangeboden van acht verschillende ontwerpers die gedurende 1 week met korting te koop zijn. Om de producten te kunnen kopen, moet je ingeschreven zijn als lid. Ondertussen zijn er al meer dan 40.000 leden. Meer informatie op de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content