Dit najaar kon je in Knack Weekend het bijzondere interieur bewonderen van decorateur Jean-Philippe Demeyer die in de buurt van Brugge het landhuis Rooigem bewoont. Nu kan je het pand ook bezoeken, want er zijn heel wat opendeurdagen.

Jean-Philippe Demeyer profileerde zich als antiquair en decorateur, hij richt ook woningen in, altijd al een beetje apart door uit te pakken met een heel eclectische interieurstijl. Nu blijkt zijn stijl heel trendy en passend bij de Wunderkammerstijl die momenteel furore maakt. Zoiets moet je natuurlijk in het echt zien. Bovendien is zijn landhuis Rooigem, deels een middeleeuws pand, best mysterieus. Goochelend met oude en nieuwe objecten, warme en felle tinten, schenkt het je een bijzondere ervaring die best inspirerend is. Het huis is op zich een Wunderkammer vol objecten en kunstwerken. De wintertentoonstelling van Rooigem (Rooigem, Sint-Kruis-Brugge) gaat door van 15 tot 18 en van 22 tot 25 november. Maar ook van 29 november tot 2 december en van 6 december tot 9 december, dagelijks van 14 tot 18u, www.rooigem.com.

P.Sw.

Dit najaar kon je in Knack Weekend het bijzondere interieur bewonderen van decorateur Jean-Philippe Demeyer die in de buurt van Brugge het landhuis Rooigem bewoont. Nu kan je het pand ook bezoeken, want er zijn heel wat opendeurdagen. Jean-Philippe Demeyer profileerde zich als antiquair en decorateur, hij richt ook woningen in, altijd al een beetje apart door uit te pakken met een heel eclectische interieurstijl. Nu blijkt zijn stijl heel trendy en passend bij de Wunderkammerstijl die momenteel furore maakt. Zoiets moet je natuurlijk in het echt zien. Bovendien is zijn landhuis Rooigem, deels een middeleeuws pand, best mysterieus. Goochelend met oude en nieuwe objecten, warme en felle tinten, schenkt het je een bijzondere ervaring die best inspirerend is. Het huis is op zich een Wunderkammer vol objecten en kunstwerken. De wintertentoonstelling van Rooigem (Rooigem, Sint-Kruis-Brugge) gaat door van 15 tot 18 en van 22 tot 25 november. Maar ook van 29 november tot 2 december en van 6 december tot 9 december, dagelijks van 14 tot 18u, www.rooigem.com. P.Sw.