De 12 populairste Ikea-producten aller tijden

De 12 populairste Ikea-producten aller tijden
© Ikea

(Met 'populairste producten' worden niet de producten bedoeld die het beste verkochten - door de vele limited editions en het internationaal verschillend aanbod was dat moeilijk te berekenen - maar de best verkopende producten in een reeks van categorieën, zoals fauteuils of lattenbodems.)

12. Ribba Kaders © Ikea

Foto's ophangen? Dat doen we het allerliefste met een Ribba kader. Het simpele design legt de nadruk helemaal op wat er ín de kader zit.

Prijzen gaan van 1,99 tot 24,99 euro per stuk. Je vindt ze hier.

11. Färgrik mok © Ikea

Niet alleen wijnglazen worden vaak gekocht in Ikea ("Als die sneuvelen op de housewarming waren ze tenminste niet duur"), ook kopjes zijn erg geliefd. In die categorie is de Färgrik-lijn het populairst. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Prijs: 0,65 euro per stuk. Je vindt ze hier.

10. Klippan bank © Ikea

Wij willen ze geen eten geven, de studenten die een Klippan tweezitsbank op hun kot hebben staan. De compacte zetel raakt overal binnen en onuitwisbare vlekken hoeven geen probleem te betekenen dankzij de talloze beschikbare hoezen.

Prijzen gaan van 169 tot 299 euro per stuk. Een hoes gaat van 29 euro tot 39 euro per stuk. Je vindt de hele collectie (incl. poefen) hier.

9. Docksta tafel © Ikea

De Docksta tafel combineert een strak ontwerp met een vleugje retro. Past goed met witte stoelen in een even strak design, maar ook met bijvoorbeeld ouderwetse houten exemplaren.

Prijs: 149 euro per stuk. Je vindt hem hier.

8. Ektorp bank © Ikea

Als de Klippan wat te strak is qua design, kan je nog altijd kiezen voor die andere populaire zetel: de Ektorp. Ze bestaan in alle groottes en formaties, er zijn bijhorende poefen en net als bij de Klippan verschillende hoezen.

Tweezitbanken gaan van 299 tot 349 euro per stuk. Je vindt ze hier.

7. Lack tafel © Ikea

Uiteraard: de lack-tafel kon niet ontbreken in deze selectie van meest populaire items. Studenten on a budget kunnen zelfs verschillende tafeltjes kopen en ze dan stapelen , bij wijze van goedkoop rek.

Prijzen gaan van 5,99 tot 9,99 euro per stuk. Je vindt ze hier.

6. Stockholm tapijt © Ikea

Je hebt je huis, appartement of kot wel leuk aangekleed maar hebt het gevoel dat er iets mist? Een tapijt is vaak de oplossing en die van de Stockholm-lijn zijn de meest populaire.

Prijzen gaan van 79,90 tot 299 euro per stuk. Je vindt ze hier.

5. Ludde schapenvacht © Ikea

Op een schommelstoel, op de vloer of in de zetel: een schapenvacht brengt altijd warmte en gezelligheid in huis.

Prijs: 39,99 euro. Je vindt het hier.

Kallax kast © Ikea

De Kallax heeft zijn diensten al vaak bewezen als boekenrek en ruimte-indeler. Hij bestaat in verschillende formaten, je kan de holtes opvullen met bakken en zelfs deuren en zelfs een tafel behoort tot de uitbreidingsmogelijkheden. De Kallax is dus misschien wel een van de meest verkochte Ikea-items ooit, hij ziet er bijna nooit helemaal hetzelfde uit.

Prijzen gaan van 29,99 tot 79,90 euro per stuk. Inzetstukken zijn te koop vanaf 10 euro per stuk. Je vindt ze hier.

3. Malm bed © Ikea

Deze Malm bedframe is voor heel wat koppels hun eerste bed (geweest). Ook het nachtkastje, ladekast, bureau en eender welk ander meubel waren overigens vaak afkomstig uit de collectie.

Prijzen gaan van 159 tot 469 euro per stuk, afhankelijk van het materiaal en of je opbergruimte wil. Je vindt de hele collectie hier.

2. Poäng stoel © Ikea

Elk jaar worden er 1,5 miljoen exemplaren verkocht van deze stoel. Het 40 jaar oude ontwerp is zelfs zo iconisch dat het even werd opgenomen in de colectie van het Designmuseum in Gent.

Prijzen variëren tussen 59,90 en 299 euro per stuk. Je kan ook een oud onderstel pimpen met een nieuw kussen (vanaf 59,90 euor). Je vindt de stoelen en kussens hier.

1. Billy boekenkast © Ikea

Van een boekenkast tot een kamerbrede bibliotheek: met het BILLY boekenkastsysteem kan het allemaal. De stukken bestaan in verschillende hoogten, breedten en afwerkingen, met verstelbare planken zodat je voor alle maten van boeken een plekje vindt. Je kan er eventueel zelfs deuren aan hangen. En wanneer je boekencollectie groeit, laat je je opbergruimte gewoon meegroeien door wat elementen toe te voegen.

Prijzen gaan van 39,99 tot 384,97 euro per stuk, combineren is mogelijk. Je vindt alle Billy kasten hier.