Het ingenieuze lichtsysteem Chapeau van de Belgische lichtproducent Modular Lighting Instruments is in de prijzen gevallen. De prestigieuze Amerikaanse jury van de Good Design Award verkoos het ontwerp uit Roeselare uit duizenden inzendingen. Dit is al de vijfde keer dat het bedrijf een Good Design Award mag ontvangen.

Het lichtsysteem Chapeau is een downlighter met een intelligent kantelsysteem en architecturale looks. De downlighter werd in het voorjaar van 2012 gelanceerd tijdens Light & Building en Il Salone.

Het winnen van een Good Design Award is een hele eer en kan vergeleken worden met het winnen van een Oscar. De designwedstrijd werd in 1950 opgericht door de bekende ontwerpers Eero Saarinen, Charles en Ray Eames en Edgar Kaufmann Jr.

Ieder jaar doen er weer heel wat ontwerpers mee, en ook dit jaar waren er in totaal duizenden inzendingen, verdeeld over 25 categorieën. Het Chicago Athenaeum en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies kennen de prijzen toe.

De voorbije jaren mocht de Belgische ontwerper van designverlichting, Modular, de Good Design Award al ontvangen voor volgende ontwerpen: Hit me (2002), Cake (2004), Scotty (2011) en United (2011).

Modular ontwikkelde de veelzijdige en kantelbare lamp Chapeau in samenwerking met het ontwerpersduo Couvreur en Devos. De stijlvolle en speelse inbouwarmatuur heeft als opvallend kenmerk het innovatieve kantelsysteem. Chapeau is een downlighter die helemaal ingevouwen zit in zijn schulp. Je kunt het lichthuis ook volledig naar buiten laten kantelen, waardoor een interessant wallwash-effect ontstaat op de muren. De wand wordt op deze manier op een originele manier belicht door Chapeau. De lamp kan dienen als inbouwarmatuur voor het plafond en is verkrijgbaar in zwart en wit.

Hoedje af voor deze Belgen! (LP)

Het ingenieuze lichtsysteem Chapeau van de Belgische lichtproducent Modular Lighting Instruments is in de prijzen gevallen. De prestigieuze Amerikaanse jury van de Good Design Award verkoos het ontwerp uit Roeselare uit duizenden inzendingen. Dit is al de vijfde keer dat het bedrijf een Good Design Award mag ontvangen.Het lichtsysteem Chapeau is een downlighter met een intelligent kantelsysteem en architecturale looks. De downlighter werd in het voorjaar van 2012 gelanceerd tijdens Light & Building en Il Salone. Het winnen van een Good Design Award is een hele eer en kan vergeleken worden met het winnen van een Oscar. De designwedstrijd werd in 1950 opgericht door de bekende ontwerpers Eero Saarinen, Charles en Ray Eames en Edgar Kaufmann Jr. Ieder jaar doen er weer heel wat ontwerpers mee, en ook dit jaar waren er in totaal duizenden inzendingen, verdeeld over 25 categorieën. Het Chicago Athenaeum en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies kennen de prijzen toe. De voorbije jaren mocht de Belgische ontwerper van designverlichting, Modular, de Good Design Award al ontvangen voor volgende ontwerpen: Hit me (2002), Cake (2004), Scotty (2011) en United (2011). Modular ontwikkelde de veelzijdige en kantelbare lamp Chapeau in samenwerking met het ontwerpersduo Couvreur en Devos. De stijlvolle en speelse inbouwarmatuur heeft als opvallend kenmerk het innovatieve kantelsysteem. Chapeau is een downlighter die helemaal ingevouwen zit in zijn schulp. Je kunt het lichthuis ook volledig naar buiten laten kantelen, waardoor een interessant wallwash-effect ontstaat op de muren. De wand wordt op deze manier op een originele manier belicht door Chapeau. De lamp kan dienen als inbouwarmatuur voor het plafond en is verkrijgbaar in zwart en wit. Hoedje af voor deze Belgen! (LP)