De Gentse architecte Eddy François is bezeten door zilver ontworpen door architecten. Samen met Caroline De Wolf runde hij 25 jaar lang de Casa Argentaurum, een galerie van kunst en design. In de jaren '80 startte hij met het verzamelen van zilver ontworpen door architecten. Hij begon met het zilver van de beroemde Italiaanse bouwmeester Carlo Scarpa die het ambachtelijke zilver in de jaren '60 herontdekte.

Nadien raakte Eddy François bevriend met de Milanese architect en designgoeroe Andrea Branzi die speciaal voor de galerie Casa Argentaurum zilverwerk ontwierp, waarbij hij het metaal combineerde met ruwe takken. Dat blijk een heel revolutionaire en poëtische aanpak.

Collectie

Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de galerie wordt de hele collectie zilver van architecten geëxposeerd in het Gentse Designmuseum. Architect Eddy François is zelf de curator van deze ongewone zilverexpo. Er worden ook enkele stukken getoond uit de museumcollectie zelf. Je krijgt onder meer zilver te zien van Aldo Rossi, Alessandro Mendini, Hans Hollein, Richard Meier, Ettore Sottsass, Matteo Thun, Borek Sipek, Vico Magistretti en Mario Botta. Maar blijkbaar herontdekken nu ook weer andere architecten de subtiliteit van het zilver, zoals Toyo Ito, Kazuo Sejima, Wiel Arets en Zaha Hadid. Ook van deze laatsten is er werk op de expo te zien.

Causerie

Op zondag 26 mei wordt er in het Designmusem een causerie georganiseerd met Eddy François over de collectie. Daarbij zal er ook een life performance plaatsgrijpen van jonge kunstenaars onder leiding van Honoré d'O. Zilversmid Peter Vermandere verzorgt het aperitiefconcert. Voor de causerie kunt u zich inschrijven via 09 267 99 99 of museum.design@gent.be

Piet Swimberghe

De Gentse architecte Eddy François is bezeten door zilver ontworpen door architecten. Samen met Caroline De Wolf runde hij 25 jaar lang de Casa Argentaurum, een galerie van kunst en design. In de jaren '80 startte hij met het verzamelen van zilver ontworpen door architecten. Hij begon met het zilver van de beroemde Italiaanse bouwmeester Carlo Scarpa die het ambachtelijke zilver in de jaren '60 herontdekte. Nadien raakte Eddy François bevriend met de Milanese architect en designgoeroe Andrea Branzi die speciaal voor de galerie Casa Argentaurum zilverwerk ontwierp, waarbij hij het metaal combineerde met ruwe takken. Dat blijk een heel revolutionaire en poëtische aanpak.Collectie Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de galerie wordt de hele collectie zilver van architecten geëxposeerd in het Gentse Designmuseum. Architect Eddy François is zelf de curator van deze ongewone zilverexpo. Er worden ook enkele stukken getoond uit de museumcollectie zelf. Je krijgt onder meer zilver te zien van Aldo Rossi, Alessandro Mendini, Hans Hollein, Richard Meier, Ettore Sottsass, Matteo Thun, Borek Sipek, Vico Magistretti en Mario Botta. Maar blijkbaar herontdekken nu ook weer andere architecten de subtiliteit van het zilver, zoals Toyo Ito, Kazuo Sejima, Wiel Arets en Zaha Hadid. Ook van deze laatsten is er werk op de expo te zien. Causerie Op zondag 26 mei wordt er in het Designmusem een causerie georganiseerd met Eddy François over de collectie. Daarbij zal er ook een life performance plaatsgrijpen van jonge kunstenaars onder leiding van Honoré d'O. Zilversmid Peter Vermandere verzorgt het aperitiefconcert. Voor de causerie kunt u zich inschrijven via 09 267 99 99 of museum.design@gent.bePiet Swimberghe