De Braziliaanse design is momenteel erg in. Alles designfreaks zoeken nu een lederen zetel van de beroemde Sergio Rodrigues. Precies daarom organiseren de interieurdesigners Peter Ivens (Astra) en Bea Mombaers (Items) een schitterende expo over Braziliaanse design in Sint-Niklaas.
Interieurontwerper Peter Ivens leidt in Sint-Niklaas een boeiende interieurzaak, in de voormalige BBL-building achter de Grote Markt. Het gebouw alleen al is een parel uit de seventies. Daar exposeert hij nu, samen met Bea Mombaers (Items Knokke) een mooie expo van Braziliaanse vintage design met stukken van onder meer Rodrigues, Tenreiro, Graz, de Rocha en vele andere designers die hier niet zo bekend zijn, maar van wie de licht exotische design momenteel erg in is.

Op deze expo wordt ook kunst uit de jaren '60 en '70 getoond van de minimalistische schilders Gilbert Swimberghe en Etienne van Doorslaer. Het gaat om quasi witte werken die perfect passen bij die Braziliaanse collectie.

De expo loopt van 3 oktober tot 10 november, vrijdag 12 oktober is er een nocturne (tot 22u) met natjes en droogjes! Locatie: BBL-Building, OLVrouwplein 28, 9100 Sint-Niklaas.

We stippen ook aan dat Knack Weekend op 17 oktober (nr. 42) uitpakt met een lijvig dossier over de Braziliaanse design, met interviews en een historische overzicht van de designiconen!

Piet Swimberghe

De Braziliaanse design is momenteel erg in. Alles designfreaks zoeken nu een lederen zetel van de beroemde Sergio Rodrigues. Precies daarom organiseren de interieurdesigners Peter Ivens (Astra) en Bea Mombaers (Items) een schitterende expo over Braziliaanse design in Sint-Niklaas. Interieurontwerper Peter Ivens leidt in Sint-Niklaas een boeiende interieurzaak, in de voormalige BBL-building achter de Grote Markt. Het gebouw alleen al is een parel uit de seventies. Daar exposeert hij nu, samen met Bea Mombaers (Items Knokke) een mooie expo van Braziliaanse vintage design met stukken van onder meer Rodrigues, Tenreiro, Graz, de Rocha en vele andere designers die hier niet zo bekend zijn, maar van wie de licht exotische design momenteel erg in is. Op deze expo wordt ook kunst uit de jaren '60 en '70 getoond van de minimalistische schilders Gilbert Swimberghe en Etienne van Doorslaer. Het gaat om quasi witte werken die perfect passen bij die Braziliaanse collectie. De expo loopt van 3 oktober tot 10 november, vrijdag 12 oktober is er een nocturne (tot 22u) met natjes en droogjes! Locatie: BBL-Building, OLVrouwplein 28, 9100 Sint-Niklaas.We stippen ook aan dat Knack Weekend op 17 oktober (nr. 42) uitpakt met een lijvig dossier over de Braziliaanse design, met interviews en een historische overzicht van de designiconen! Piet Swimberghe