Op 13 september 2013, de eerste publieksdag van de grote retrospectieve gewijd aan het werk van Henry van de Velde in het Jubelparkmuseum, zal bpost twee postzegels uitgeven ter gelegenheid van het 150ste geboortejaar van de kunstenaar. De postzegels hebben een gezamenlijke waarde van 6,18 euro en zijn ontworpen door grafisch ontwerper Gert Dooreman. Op de ene postzegel is de bekende zesarmige kandelaar in art-nouveaustijl te zien dat Van de Velde in 1898 ontwierp. Op de tweede postzegel is een comfortabele armstoel te zien die Van de Velde een jaar later ontwierp voor zijn eigen woning Bloemenwerf in Ukkel. Het meubel is nu in het bezet van het Design Museum Gent.

De postzegels worden gelanceerd naar aanleiding van de retrospectieve gewijd aan het werk van Henry van de Velde, een tentoonstelling die uit meer dan vijfhonderd kunstwerken, objecten, foto's en getekende ontwerpen bestaat en het artistieke levensverhaal vertelt van een gepassioneerd kunstenaar. (RDM)

Henry van de Velde - Passie Functie Schoonheid: van 13 september 2013 tot 12 januari 2014. Jubelparkmuseum, Jubelpark 10 in Brussel.
Op 13 september 2013, de eerste publieksdag van de grote retrospectieve gewijd aan het werk van Henry van de Velde in het Jubelparkmuseum, zal bpost twee postzegels uitgeven ter gelegenheid van het 150ste geboortejaar van de kunstenaar. De postzegels hebben een gezamenlijke waarde van 6,18 euro en zijn ontworpen door grafisch ontwerper Gert Dooreman. Op de ene postzegel is de bekende zesarmige kandelaar in art-nouveaustijl te zien dat Van de Velde in 1898 ontwierp. Op de tweede postzegel is een comfortabele armstoel te zien die Van de Velde een jaar later ontwierp voor zijn eigen woning Bloemenwerf in Ukkel. Het meubel is nu in het bezet van het Design Museum Gent. De postzegels worden gelanceerd naar aanleiding van de retrospectieve gewijd aan het werk van Henry van de Velde, een tentoonstelling die uit meer dan vijfhonderd kunstwerken, objecten, foto's en getekende ontwerpen bestaat en het artistieke levensverhaal vertelt van een gepassioneerd kunstenaar. (RDM)