Sinds 14 maart kunnen jonge ontwerpers en ingenieurs zich opnieuw inschrijven voor de James Dyson Award. De opdracht: ontwikkel een uitvinding die een probleem oplost. Ondertussen is de eerste inzending al binnen gekomen en daar hangt een vrij bijzonder verhaal aan vast.
De student Industrieel Ontwerpen, Nathan Wills (Art Center College, Passadena, VS) heeft een fietshelm onder handen genomen met 10 LED lichten die 2 polycarbonaat lenzen verlichten zodat dat de helm zichtbaar is vanuit elke hoek. De lichten zijn geïntegreerd in de helm en de fietser is zo zichtbaar vanop elke positie op de weg.

Wills, die zelf elke dag met de fiets naar het werk gaat en ooit al verwikkeld was in een verkeersongeluk, wilde een product maken dat de visibiliteit van fietsers verbetert. Hij actualiseerde een product waaraan de laatste 20 jaar niets is veranderd.

De Torch fietshelm is het eerste product van een volledige lijn van producten voor mensen die willen fietsen, lopen of spelen in het donker, op een veilige manier.

De James Dyson award wil jonge mensen aanmoedigen om inventief te zijn, anders te denken en zichzelf uit te dagen. Elke student industrieel ontwerpen, productontwikkeling, industrieel ingenieur of burgerlijk ingenieur van een hogeschool of die studeren in Australië, Oostenrijk, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Ierland, Japan, Maleisië, Nederland, Nieuw- Zeeland, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitserland, VK en VS kan deelnemen.

In deze video wordt het concept van de Torch helm verder uitgelegd.

Sinds 14 maart kunnen jonge ontwerpers en ingenieurs zich opnieuw inschrijven voor de James Dyson Award. De opdracht: ontwikkel een uitvinding die een probleem oplost. Ondertussen is de eerste inzending al binnen gekomen en daar hangt een vrij bijzonder verhaal aan vast. De student Industrieel Ontwerpen, Nathan Wills (Art Center College, Passadena, VS) heeft een fietshelm onder handen genomen met 10 LED lichten die 2 polycarbonaat lenzen verlichten zodat dat de helm zichtbaar is vanuit elke hoek. De lichten zijn geïntegreerd in de helm en de fietser is zo zichtbaar vanop elke positie op de weg. Wills, die zelf elke dag met de fiets naar het werk gaat en ooit al verwikkeld was in een verkeersongeluk, wilde een product maken dat de visibiliteit van fietsers verbetert. Hij actualiseerde een product waaraan de laatste 20 jaar niets is veranderd. De Torch fietshelm is het eerste product van een volledige lijn van producten voor mensen die willen fietsen, lopen of spelen in het donker, op een veilige manier. De James Dyson award wil jonge mensen aanmoedigen om inventief te zijn, anders te denken en zichzelf uit te dagen. Elke student industrieel ontwerpen, productontwikkeling, industrieel ingenieur of burgerlijk ingenieur van een hogeschool of die studeren in Australië, Oostenrijk, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Ierland, Japan, Maleisië, Nederland, Nieuw- Zeeland, Rusland, Singapore, Spanje, Zwitserland, VK en VS kan deelnemen. In deze video wordt het concept van de Torch helm verder uitgelegd.