Sam Ponette is verzot op hout. Omdat het volgens hem te veel wordt verspild en weggegooid, gebruikt hij uitsluitend oud hout. Het is hout met een verhaal, gebruikt en gedumpt in de haven van Antwerpen. Van de stukken die hij tijdens zijn wandelingen vindt maakt hij speelgoed, objecten en meubels op maat. Zijn bekendste creaties zijn de speelgoedauto's die een gevoel van nostalgie oproepen, want geïnspireerd op racewagens uit de jaren '30. Zijn Ottokar, Robot Army en Coureur zijn naast duurzaam ook handgemaakt én betaalbaar. Hoewel slechts in kleine oplage en op bestelling beschikbaar.

Fietshaak 'Coureur', Atelier Sam Ponette
Fietshaak 'Coureur' © Atelier Sam Ponette

Na zijn deelname aan Urban Crafts in 2014, waar hij een finaleplaats bemachtigde, en De Invasie eerder dit jaar zijn de creaties van Sam tegenwoordig op verschillende plekken te bewonderen. Zo is hij aanwezig op Maker City in Gent, waar hij op 19 en 20 november samen met Loopingtales zijn ontwerpen inzet om stop-motion video's te maken, en stelt hij zijn ontwerpen tentoon en te koop in de Belgian Essentials Gallery van Designcenter De Winkelhaak in Antwerpen. Binnenkort ligt zijn werk ook bij BOeM in de Kloosterstraat, al beschouwt de ontwerper zichzelf nog steeds als belangrijkste verkooppunt: het contact met de klant is voor hem immers heel belangrijk.

Meer info viawww.samponette.be

Eline Eurlings

Sam Ponette is verzot op hout. Omdat het volgens hem te veel wordt verspild en weggegooid, gebruikt hij uitsluitend oud hout. Het is hout met een verhaal, gebruikt en gedumpt in de haven van Antwerpen. Van de stukken die hij tijdens zijn wandelingen vindt maakt hij speelgoed, objecten en meubels op maat. Zijn bekendste creaties zijn de speelgoedauto's die een gevoel van nostalgie oproepen, want geïnspireerd op racewagens uit de jaren '30. Zijn Ottokar, Robot Army en Coureur zijn naast duurzaam ook handgemaakt én betaalbaar. Hoewel slechts in kleine oplage en op bestelling beschikbaar.Meer info viawww.samponette.be Eline Eurlings