Een dagje shoppen in Brussel wordt extra spannend, want van donderdag 4 tot en met zaterdag 6 oktober wordt het op en rond de Zavel extra stemmig en boeiend, want dan openen alle belangrijke kunsthandelaren en antiquairs hun deuren. Het aanbod aan kunst, oudheden en vintage is de laatste jaren flink uitgebreid.

Naast de traditionele handelaren in glas en decoratieve kunst kwamen er kunstgaleries bij, alsook enkele specialisten van vintage design. Maar Brussel blijft ook het kloppende hart van de handel in etnische kunst uit Afrika en er kwamen verschillende specialisten bij die zich toeleggen op archeologica. Archeologische vondsten uit de Oudheid zijn trouwens weer helemaal in.

Hoe breng je een bezoek aan BAS? Heel simpel, je stapt gewoon naar de Zavel, richting Minimenstraat of Regentschapsstraat, en zal er meteen borden opmerken aan de gevels van de deelnemende handelaren die over een plan met het parcours beschikken. Overal word je goed onthaald, niet zelden met een natje en een droogje!

Piet Swimberghe

Deze opendeurendagen gaan door van 4 t/ m 6 oktober, van 14 tot 20u. www.brusselsartsquare.com.

Een dagje shoppen in Brussel wordt extra spannend, want van donderdag 4 tot en met zaterdag 6 oktober wordt het op en rond de Zavel extra stemmig en boeiend, want dan openen alle belangrijke kunsthandelaren en antiquairs hun deuren. Het aanbod aan kunst, oudheden en vintage is de laatste jaren flink uitgebreid. Naast de traditionele handelaren in glas en decoratieve kunst kwamen er kunstgaleries bij, alsook enkele specialisten van vintage design. Maar Brussel blijft ook het kloppende hart van de handel in etnische kunst uit Afrika en er kwamen verschillende specialisten bij die zich toeleggen op archeologica. Archeologische vondsten uit de Oudheid zijn trouwens weer helemaal in. Hoe breng je een bezoek aan BAS? Heel simpel, je stapt gewoon naar de Zavel, richting Minimenstraat of Regentschapsstraat, en zal er meteen borden opmerken aan de gevels van de deelnemende handelaren die over een plan met het parcours beschikken. Overal word je goed onthaald, niet zelden met een natje en een droogje! Piet Swimberghe