Als het op design aankomt, hebben de Scandinavische landen niet alleen een bijzonder sterke reputatie, maar ook een heel eigen stijl. Met zijn Talent Award wil het Deense merk Muuto dan ook talent van eigen bodem stimuleren.

Zo veroverde het schattige bambitafeltje van de Noorse Caroline Olsson in de meest recente editie van de wedstrijd een tweede plaats. Net als bij Bambi kunnen de pootjes van de tafel inklappen, waardoor je de hoogte van de tafel kan afstemmen op het gebruik.

Al ging uiteindelijk David Geckeler, die aan de Deense Design School in Kopenhagen studeert, met de hoofdvogel van deze 3e editie aan de haal. Zijn Nerd Chair maakt deel uit van een onderzoek naar de manier van ontwerpen in Denemarken. "De volledig houten stoel oogt eenvoudig, maar bezit tegelijk veel karakter. Het ontwerp is conceptueel en esthetisch sterk en vertoont een sterk ambachtsschap", stelt Muuto-directeur Kristian Byrge.

"Het is een hele eer om deze designaward als jonge ontwerper te winnen. Mijn Nerd Chair past in mijn streven naar het ontwikkelen van een persoonlijke houding ten opzichte van Deens design. Muuto sluit als bedrijf perfect aan bij het ontwerp van mijn stoel", stelt David Geckeler.

Meer dan 400 studenten van meer dan 20 designscholen in Zweden, Norwegen, Finland, Denemarken en Ijsland namen deel aan deze 3e Muuto Talent Award. Ze ontwierpen zowel verlichting, meubels als accessoires.

Elien Haentjens

De drie winnaars: 1e prijs: David Geckeler van de Royal Danish Design School met zijn Nerd Chair

2e prijs: Caroline Olsson van de Akershus Universiteit in Norwegen met haar Bambi Table

3e prijs: Marte Straalberg van de Bergen National Academy of the Arts in Norwegen met haar Sprinkle Lamp

Als het op design aankomt, hebben de Scandinavische landen niet alleen een bijzonder sterke reputatie, maar ook een heel eigen stijl. Met zijn Talent Award wil het Deense merk Muuto dan ook talent van eigen bodem stimuleren. Zo veroverde het schattige bambitafeltje van de Noorse Caroline Olsson in de meest recente editie van de wedstrijd een tweede plaats. Net als bij Bambi kunnen de pootjes van de tafel inklappen, waardoor je de hoogte van de tafel kan afstemmen op het gebruik. Al ging uiteindelijk David Geckeler, die aan de Deense Design School in Kopenhagen studeert, met de hoofdvogel van deze 3e editie aan de haal. Zijn Nerd Chair maakt deel uit van een onderzoek naar de manier van ontwerpen in Denemarken. "De volledig houten stoel oogt eenvoudig, maar bezit tegelijk veel karakter. Het ontwerp is conceptueel en esthetisch sterk en vertoont een sterk ambachtsschap", stelt Muuto-directeur Kristian Byrge. "Het is een hele eer om deze designaward als jonge ontwerper te winnen. Mijn Nerd Chair past in mijn streven naar het ontwikkelen van een persoonlijke houding ten opzichte van Deens design. Muuto sluit als bedrijf perfect aan bij het ontwerp van mijn stoel", stelt David Geckeler. Meer dan 400 studenten van meer dan 20 designscholen in Zweden, Norwegen, Finland, Denemarken en Ijsland namen deel aan deze 3e Muuto Talent Award. Ze ontwierpen zowel verlichting, meubels als accessoires. Elien Haentjens De drie winnaars: 1e prijs: David Geckeler van de Royal Danish Design School met zijn Nerd Chair 2e prijs: Caroline Olsson van de Akershus Universiteit in Norwegen met haar Bambi Table 3e prijs: Marte Straalberg van de Bergen National Academy of the Arts in Norwegen met haar Sprinkle Lamp