Baby's drinken best melk die op lichaamstemperatuur is. Om die melk warm te krijgen is er elektriciteit nodig. Maar die is niet altijd en overal voorhanden. Daar heeft designer Karim Rashid een oplossing voor gevonden.

Zijn Iiamo Go kan zichzelf opwarmen. Daarvoor is een wegwerpcapsule voorzien die zowel water als zout bevat. Als het gedehydrateerde zout opnieuw wordt gehydrateerd, komt er energie en dus warmte vrij. Zo kunnen ouders hun baby op elk moment en overal een flesje melk op lichaamstemperatuur geven.

De combinatie van de draagbare, wegwerpbare organische verwarmingselementen en de verwarmingstechnologie die in het flesje zelf is geïntegreerd maken van Iiamo Go een uniek flesje.

Bovendien heeft Rashid niet enkel belang gehecht aan het functionele aspect van het flesje, maar ook aan het emotionele en esthetische. "Zo speelt de vorm van het flesje in op de intieme band tussen ouder en kind. Daarnaast heb ik Iiamo Go een erg kleurrijke, geanimeerde look gegeven. Zodat de baby al blij wordt als hij het flesje ziet. Kinderen houden namelijk van glimmende, kleurrijke, reflecterende materialen. En ook zelf hou ik daar eigenlijk nog steeds van. Misschien ben ik dus ook nog een kind", besluit Rashid.

Elien Haentjens

Baby's drinken best melk die op lichaamstemperatuur is. Om die melk warm te krijgen is er elektriciteit nodig. Maar die is niet altijd en overal voorhanden. Daar heeft designer Karim Rashid een oplossing voor gevonden.Zijn Iiamo Go kan zichzelf opwarmen. Daarvoor is een wegwerpcapsule voorzien die zowel water als zout bevat. Als het gedehydrateerde zout opnieuw wordt gehydrateerd, komt er energie en dus warmte vrij. Zo kunnen ouders hun baby op elk moment en overal een flesje melk op lichaamstemperatuur geven. De combinatie van de draagbare, wegwerpbare organische verwarmingselementen en de verwarmingstechnologie die in het flesje zelf is geïntegreerd maken van Iiamo Go een uniek flesje. Bovendien heeft Rashid niet enkel belang gehecht aan het functionele aspect van het flesje, maar ook aan het emotionele en esthetische. "Zo speelt de vorm van het flesje in op de intieme band tussen ouder en kind. Daarnaast heb ik Iiamo Go een erg kleurrijke, geanimeerde look gegeven. Zodat de baby al blij wordt als hij het flesje ziet. Kinderen houden namelijk van glimmende, kleurrijke, reflecterende materialen. En ook zelf hou ik daar eigenlijk nog steeds van. Misschien ben ik dus ook nog een kind", besluit Rashid. Elien Haentjens