Axor vroeg aan twee gerenommeerde designers om de badkamer heruit te vinden. Dit keer mochten het Zweedse designtrio Front en de Japanse designstudio Nendo zich buigen over de douche van de toekomst. De prototypes werden voorgesteld en zullen later dit jaar worden uitgebracht door Axor. Een ding is zeker: deze ontwerpen maken komaf met alle bestaande badkamerclichés. Al vele jaren vraagt Axor aan internationaal gerenommeerde ontwerpers om de badkamer heruit te vinden. Dit resulteerde in baanbrekende collecties van onder meer Phoenix Design, Philippe Starck, Antonio Citterio en Patricia Urquiola. Dit keer was het aan designstudio's Front en Nendo om zich over de badkamer te buigen. De ontwerpen van beide studio's lag erg ver uit elkaar. Zo bestudeert Front de technische oorsprong van de waterinstallatie, terwijl Nendo ruimtes overstijgt door een icoon uit de woonkamer, de lampenkap, in de badkamer te introduceren.

Visueel aspect belangrijk bij Front Front bestaat uit de Zweedse ontwerpsters Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken en Anna Lindgren. Voor hun 'Waterdream' haalden ze de waterleidingen uit de muur om zo te tonen wat normaal verborgen ligt én te bewijzen dat dit ook visueel mooi kan zijn. Het kan beschouwd worden als een ode aan het ambachtelijke en de esthetiek van technologie en installaties. "We hebben de basiscomponenten om water naar ons te brengen, namelijk de leidingen, ventielen en koppelingen naar de voorgrond gebracht," aldus de ontwerpsters.

Nendo: de lampenkap heruitgevonden Voor hun 'WaterDream' combineerden de ontwerpers van Nendo een archetypisch meubel uit de woonkamer, de lampenkap, met water. Zo proberen ze het warme gevoel van een woonkamer te betrekken naar de badkamer, wat een nieuwe sensatie in de ruimte brengt. Het ontwerp van Nendo is een hybride creatie: een magische truc die je dagelijks water en verlichting bezorgt. Er lijken geen afbakeningen meer te zijn. (LVR)

Axor vroeg aan twee gerenommeerde designers om de badkamer heruit te vinden. Dit keer mochten het Zweedse designtrio Front en de Japanse designstudio Nendo zich buigen over de douche van de toekomst. De prototypes werden voorgesteld en zullen later dit jaar worden uitgebracht door Axor. Een ding is zeker: deze ontwerpen maken komaf met alle bestaande badkamerclichés. Al vele jaren vraagt Axor aan internationaal gerenommeerde ontwerpers om de badkamer heruit te vinden. Dit resulteerde in baanbrekende collecties van onder meer Phoenix Design, Philippe Starck, Antonio Citterio en Patricia Urquiola. Dit keer was het aan designstudio's Front en Nendo om zich over de badkamer te buigen. De ontwerpen van beide studio's lag erg ver uit elkaar. Zo bestudeert Front de technische oorsprong van de waterinstallatie, terwijl Nendo ruimtes overstijgt door een icoon uit de woonkamer, de lampenkap, in de badkamer te introduceren. Visueel aspect belangrijk bij Front Front bestaat uit de Zweedse ontwerpsters Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken en Anna Lindgren. Voor hun 'Waterdream' haalden ze de waterleidingen uit de muur om zo te tonen wat normaal verborgen ligt én te bewijzen dat dit ook visueel mooi kan zijn. Het kan beschouwd worden als een ode aan het ambachtelijke en de esthetiek van technologie en installaties. "We hebben de basiscomponenten om water naar ons te brengen, namelijk de leidingen, ventielen en koppelingen naar de voorgrond gebracht," aldus de ontwerpsters. Nendo: de lampenkap heruitgevonden Voor hun 'WaterDream' combineerden de ontwerpers van Nendo een archetypisch meubel uit de woonkamer, de lampenkap, met water. Zo proberen ze het warme gevoel van een woonkamer te betrekken naar de badkamer, wat een nieuwe sensatie in de ruimte brengt. Het ontwerp van Nendo is een hybride creatie: een magische truc die je dagelijks water en verlichting bezorgt. Er lijken geen afbakeningen meer te zijn. (LVR)