De Antwerpse architect Amandus VanQuaille heeft twee prijzen gewonnen op de Internationale Design Awards 2012, een wedstrijd die de meest visionaire ontwerpers ter wereld in de kijker zet. Voor zijn architecturale zeilsculpturen heeft hij zowel brons als zilver behaald. De winnaars worden 5 mei in Los Angeles verwacht voor de prijsuitreiking.

Amandus VanQuaille komt uit een familie van dak- en torenbouwers maar koos voor architectuur. Hij liep stage bij de wereldvermaarde Wirtz International Landscape Architects uit Schoten en verbleef zeven jaar in de Tibetaanse regio's, waar hij voor de Duitse Onderzoekscommissie de architectuur van Tibetaanse nederzettingen en oude kloosters bestudeerde.

Sinds 1999 is zijn bureau The Nomad Concept gevestigd in Antwerpen, rechtover het designcenter De Winkelhaak. Amandus is vooral gekend om zijn gebruik van nieuwe materialen en stoffen, zo ontwikkelt hij voornamelijk architecturale zeilsculpturen voor klanten over de hele wereld. Hij schreef bovendien ook zelf wiskundige programma's om de vormen die hij bedenkt in realiteit te kunnen omzetten.

Hij mocht eerder al enkele prestigieuze prijzen in ontvangst nemen. Zo won hij in 2008, samen met het kunstenaarscollectief L'Anverre, de Good Design Award. (RDM)

De Antwerpse architect Amandus VanQuaille heeft twee prijzen gewonnen op de Internationale Design Awards 2012, een wedstrijd die de meest visionaire ontwerpers ter wereld in de kijker zet. Voor zijn architecturale zeilsculpturen heeft hij zowel brons als zilver behaald. De winnaars worden 5 mei in Los Angeles verwacht voor de prijsuitreiking. Amandus VanQuaille komt uit een familie van dak- en torenbouwers maar koos voor architectuur. Hij liep stage bij de wereldvermaarde Wirtz International Landscape Architects uit Schoten en verbleef zeven jaar in de Tibetaanse regio's, waar hij voor de Duitse Onderzoekscommissie de architectuur van Tibetaanse nederzettingen en oude kloosters bestudeerde. Sinds 1999 is zijn bureau The Nomad Concept gevestigd in Antwerpen, rechtover het designcenter De Winkelhaak. Amandus is vooral gekend om zijn gebruik van nieuwe materialen en stoffen, zo ontwikkelt hij voornamelijk architecturale zeilsculpturen voor klanten over de hele wereld. Hij schreef bovendien ook zelf wiskundige programma's om de vormen die hij bedenkt in realiteit te kunnen omzetten. Hij mocht eerder al enkele prestigieuze prijzen in ontvangst nemen. Zo won hij in 2008, samen met het kunstenaarscollectief L'Anverre, de Good Design Award. (RDM)