Nadat de wereldvermaarde Italiaanse interieurontwerpster Gae Aulenti op 1 november overleed, verloor Frankrijk een van zijn grote interieurtenoren, Alberto Pinto. Hij was zowat de YSL van de interieurbranche.
Alberto Pinto overleed dinsdag op amper 69-jarige leeftijd. Frankrijk verliest daarmee een van zijn interieuriconen. De vergelijking met YSL is misschien wat overdreven, omdat de stijl van Alberto Pinto veeleer klassiek was. Hij was een van de vertegenwoordigers van de "French Style", een klassieke interieurstijl die nog steeds over de hele wereld door de jetset wordt gewaardeerd. Meer dan ooit zelfs, want vroeger maakte Pinto vooral carrière in Noord- en Latijns-Amerika, maar maakte ondertussen ook furore als inrichter van hotels, paleizen, villa's, privévliegtuigen en jachten in de Arabische en Oosterse wereld. Zijn royale stijl valt heus in de smaak in het Verre Oosten.

Maar wie even op www.pinterest.com rondneust merkt toch ook dat Pinto ook frivole, hedendaags getinte interieurs realiseerde. Hij stond ook in de top 100 van de beroemdste decorateurs van het prestigieuze Amerikaanse blad Architectural Digest. (PSW)

Voor meer info: www.albertopinto.com

Nadat de wereldvermaarde Italiaanse interieurontwerpster Gae Aulenti op 1 november overleed, verloor Frankrijk een van zijn grote interieurtenoren, Alberto Pinto. Hij was zowat de YSL van de interieurbranche. Alberto Pinto overleed dinsdag op amper 69-jarige leeftijd. Frankrijk verliest daarmee een van zijn interieuriconen. De vergelijking met YSL is misschien wat overdreven, omdat de stijl van Alberto Pinto veeleer klassiek was. Hij was een van de vertegenwoordigers van de "French Style", een klassieke interieurstijl die nog steeds over de hele wereld door de jetset wordt gewaardeerd. Meer dan ooit zelfs, want vroeger maakte Pinto vooral carrière in Noord- en Latijns-Amerika, maar maakte ondertussen ook furore als inrichter van hotels, paleizen, villa's, privévliegtuigen en jachten in de Arabische en Oosterse wereld. Zijn royale stijl valt heus in de smaak in het Verre Oosten. Maar wie even op www.pinterest.com rondneust merkt toch ook dat Pinto ook frivole, hedendaags getinte interieurs realiseerde. Hij stond ook in de top 100 van de beroemdste decorateurs van het prestigieuze Amerikaanse blad Architectural Digest. (PSW) Voor meer info: www.albertopinto.com