Een gesmaakte editie van Interieur 2012 want maar liefst 84.000 mensen brachten een bezoek aan de Biënnale in Kortrijk.

De 23e Biënnale Interieur liep van 20 tot 28 oktober in de stad Kortrijk. Negen dagen lang vormde Interieur 2012 een platform voor 300 internationale exposanten, jonge en gevestigde ontwerpers én aanstormend talent. Een gesmaakte editie want meer dan 84.000 mensen uit 69 verschillende landen brachten een bezoek aan de expo en 24.000 bezoekers deden ook het stadsprogramma Buda aan.

De hallencampus in de Kortrijk Xpo werd voor de gelegenheid ingericht als een stad. Daarnaast was er ook een praktische uitwijking naar het centrum van Kortrijk zelf. Interieur 2012 heeft voor deze editie gekozen voor verschillende locaties binnen Kortrijk. Een gesmaakte vernieuwing, zo blijkt uit het bezoekersaantal. Maar liefst 84.000 mensen brachten een bezoek aan Interieur 2012 uit 69 verschillende landen. De internationale belangstelling was groter dan de vorige edities. "Het focussen op beleving en het doortrekken van die beleving naar diverse locaties heeft duidelijk gewerkt en zorgt voor een nieuwe vibe," zegt curator Lowie Vermeersch.

Hoogtepunten van Interieur 2012

Een belangrijk hoogtepunt van Interieur 2012 waren de Future Primitives Project Rooms. Dat zijn 7 kunstzinnig installaties, waaronder werk van ontwerpers en kunstenaars Troika, Ross Lovegrove en Muller Van Severen. Zij gaven een blik op het interieur van morgen.

Een belangrijke vernieuwing was ook de aanwezigheid van 36% nieuwe merken en jonge ontwerpers, waarvan de avant-garde ontwerpers van Ventura Interieur en De Invasie voorbeelden zijn. Maar liefst 108 jonge ontwerpers kregen een tijdelijk atelier op het Buda-eiland en op die manier konden bezoekers kennismaken met hun manier van werken. Ook ontwerpers konden op die manier kennismaken met het publiek.

Andere hoogtepunten waren het bezoek van prinses Mathilde, de uitreiking van 'Designer of the Year' (gewonnen door Alain Gilles) en de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving aan Anita Evenepoel.

"Deze Biënnale is belangrijk voor de toekomst. We kunnen met een open en positieve blik naar de volgende editie toe werken. We hebben gezien wat de mogelijkheden zijn en gaan die zeker gebruiken als basis voor 2014", zegt curator Lowie Vermeersch. (LVR)

Een gesmaakte editie van Interieur 2012 want maar liefst 84.000 mensen brachten een bezoek aan de Biënnale in Kortrijk. De 23e Biënnale Interieur liep van 20 tot 28 oktober in de stad Kortrijk. Negen dagen lang vormde Interieur 2012 een platform voor 300 internationale exposanten, jonge en gevestigde ontwerpers én aanstormend talent. Een gesmaakte editie want meer dan 84.000 mensen uit 69 verschillende landen brachten een bezoek aan de expo en 24.000 bezoekers deden ook het stadsprogramma Buda aan. De hallencampus in de Kortrijk Xpo werd voor de gelegenheid ingericht als een stad. Daarnaast was er ook een praktische uitwijking naar het centrum van Kortrijk zelf. Interieur 2012 heeft voor deze editie gekozen voor verschillende locaties binnen Kortrijk. Een gesmaakte vernieuwing, zo blijkt uit het bezoekersaantal. Maar liefst 84.000 mensen brachten een bezoek aan Interieur 2012 uit 69 verschillende landen. De internationale belangstelling was groter dan de vorige edities. "Het focussen op beleving en het doortrekken van die beleving naar diverse locaties heeft duidelijk gewerkt en zorgt voor een nieuwe vibe," zegt curator Lowie Vermeersch. Hoogtepunten van Interieur 2012 Een belangrijk hoogtepunt van Interieur 2012 waren de Future Primitives Project Rooms. Dat zijn 7 kunstzinnig installaties, waaronder werk van ontwerpers en kunstenaars Troika, Ross Lovegrove en Muller Van Severen. Zij gaven een blik op het interieur van morgen. Een belangrijke vernieuwing was ook de aanwezigheid van 36% nieuwe merken en jonge ontwerpers, waarvan de avant-garde ontwerpers van Ventura Interieur en De Invasie voorbeelden zijn. Maar liefst 108 jonge ontwerpers kregen een tijdelijk atelier op het Buda-eiland en op die manier konden bezoekers kennismaken met hun manier van werken. Ook ontwerpers konden op die manier kennismaken met het publiek. Andere hoogtepunten waren het bezoek van prinses Mathilde, de uitreiking van 'Designer of the Year' (gewonnen door Alain Gilles) en de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs voor Vormgeving aan Anita Evenepoel. "Deze Biënnale is belangrijk voor de toekomst. We kunnen met een open en positieve blik naar de volgende editie toe werken. We hebben gezien wat de mogelijkheden zijn en gaan die zeker gebruiken als basis voor 2014", zegt curator Lowie Vermeersch. (LVR)