Designstudenten meer praktijkgericht laten ontwerpen. Daar draait het om in de samenwerking tussen de Design Academy Eindhoven en Leolux. Het resultaat van die samenwerking stellen ze voor op de Woonbeurs in Amsterdam.

Als designproducent hecht Leolux natuurlijk veel belang aan goede, op maat gemaakte ontwerpen. Daarom investeert het bedrijf in de begeleiding van studenten. Leolux wil de studenten meer inzicht bieden in de praktijk van het productieproces.

Daarnaast biedt Leolux de studenten ook een podium: de beste ontwerpideeÃ"n maken namelijk kans om op de markt gebracht te worden. Leolux van zijn kant vaart er wel bij, omdat er zo af en toe een frisse wind door het bedrijf waait. "Door af en toe mensen binnen te halen zonder 'voorkennis' word je als organisatie uit je evenwicht gebracht en voorkom je dat je ten prooi valt aan tunnelvisie", aldus Leolux.

Dat de samenwerking zijn vruchten afwerpt, bewijzen bijvoorbeeld de ontwerpen van Tineke Beunders. Ze studeerde in 2008 cum laude af aan de Design Academy en kon onlangs haar stempel drukken op de Pode-collectie van Leolux Living BV.

Van zaterdag 26 september tot en met zondag 4 oktober, Woonbeurs, Amsterdam.


Elien Haentjens

Designstudenten meer praktijkgericht laten ontwerpen. Daar draait het om in de samenwerking tussen de Design Academy Eindhoven en Leolux. Het resultaat van die samenwerking stellen ze voor op de Woonbeurs in Amsterdam. Als designproducent hecht Leolux natuurlijk veel belang aan goede, op maat gemaakte ontwerpen. Daarom investeert het bedrijf in de begeleiding van studenten. Leolux wil de studenten meer inzicht bieden in de praktijk van het productieproces. Daarnaast biedt Leolux de studenten ook een podium: de beste ontwerpideeÃ"n maken namelijk kans om op de markt gebracht te worden. Leolux van zijn kant vaart er wel bij, omdat er zo af en toe een frisse wind door het bedrijf waait. "Door af en toe mensen binnen te halen zonder 'voorkennis' word je als organisatie uit je evenwicht gebracht en voorkom je dat je ten prooi valt aan tunnelvisie", aldus Leolux.Dat de samenwerking zijn vruchten afwerpt, bewijzen bijvoorbeeld de ontwerpen van Tineke Beunders. Ze studeerde in 2008 cum laude af aan de Design Academy en kon onlangs haar stempel drukken op de Pode-collectie van Leolux Living BV. Van zaterdag 26 september tot en met zondag 4 oktober, Woonbeurs, Amsterdam. Elien Haentjens