Wie deze zomer aan de kust komt én houdt van design vindt in de galerie van Frederic Hooft in Het Zoute een exclusieve meubeltentoonstelling over Maarten Van Severen.

Deze collectie omvat onder meer enkele vintage exemplaren en prototypes. "We tonen bijna alles van de in 2005 overleden Gentse ontwerper. Van zijn tafels, in diverse uitvoeringen zoals hout, staal en aluminium tot en met het bestek en een tapijt. Veel mensen kennen Van Severen natuurlijk, maar weten toch niet wat hij allemaal heeft gedaan. Zo'n overzicht is voor iedereen boeiend, want als je alles samen ziet wordt zijn oeuvre nog zo apart", stelt Frederic Hooft.

Hooft ontpopte zich de voorbije jaren tot een van dé vintagespecialisten van het land. Hij is tuk op design van architecten en interieurontwerpers. "Allen hebben ze iets essentieels gemeen. Ze hielden van eenvoud, maar ontwierpen geen zuiver functionele meubelen. In de afwerking zit er altijd een visuele expressie en verfijning." Dat had Maarten Van Severen ook. Maar het zijn natuurlijk eenvoudige meubelen, zonder franjes.

Piet Swimberghe

De tentoonstelling 'Maarten Van Severen' in galerie Frederic Hooft, Emile Verhaerenlaan 30, 8300 Knokke, loopt van 2 augustus tot 19 augustus. Gesloten op dinsdag en woensdag

Wie deze zomer aan de kust komt én houdt van design vindt in de galerie van Frederic Hooft in Het Zoute een exclusieve meubeltentoonstelling over Maarten Van Severen.Deze collectie omvat onder meer enkele vintage exemplaren en prototypes. "We tonen bijna alles van de in 2005 overleden Gentse ontwerper. Van zijn tafels, in diverse uitvoeringen zoals hout, staal en aluminium tot en met het bestek en een tapijt. Veel mensen kennen Van Severen natuurlijk, maar weten toch niet wat hij allemaal heeft gedaan. Zo'n overzicht is voor iedereen boeiend, want als je alles samen ziet wordt zijn oeuvre nog zo apart", stelt Frederic Hooft. Hooft ontpopte zich de voorbije jaren tot een van dé vintagespecialisten van het land. Hij is tuk op design van architecten en interieurontwerpers. "Allen hebben ze iets essentieels gemeen. Ze hielden van eenvoud, maar ontwierpen geen zuiver functionele meubelen. In de afwerking zit er altijd een visuele expressie en verfijning." Dat had Maarten Van Severen ook. Maar het zijn natuurlijk eenvoudige meubelen, zonder franjes. Piet Swimberghe De tentoonstelling 'Maarten Van Severen' in galerie Frederic Hooft, Emile Verhaerenlaan 30, 8300 Knokke, loopt van 2 augustus tot 19 augustus. Gesloten op dinsdag en woensdag