Decotips: Maak een wereldreis in je interieur met etnische elementen

Decotips: Maak een wereldreis in je interieur met etnische elementen
© -

Materialen zoals bamboe, leer en hout zorgen voor een warme en wereldse toets. Voor de accessoires kan je denken aan exotische planten, rieten manden, wandtapijten, lederen poefs en andere dingen die je doen denken aan je favoriete reisbestemmingen. Ga aan de slag met verschillende culturen. Combineer diverse invloeden en mix & match je persoonlijke souvenirs. Zolang je je niet verliest in overdaad, kan je gerust invloeden van Marokko, Thailand, Bolivia en andere droombestemmingen mixen. (LP)

Etnisch interieur © Instagram yaynathalie

Ook blogger Nathalie De Schepper van Yayzine houdt van exotische toetsen in haar interieur. Volg haar op Instagram voor meer inspiratie.

Etnisch interieur © -

Blogger Patricia Goijens ging aan de slag met Inchyra blue van Farrow and Ball. Meer inspiratie? Volg Patricia dan op Instagram.

Etnisch interieur © -

Etnisch interieur © -

Via Nordic Living

Etnisch interieur © -

Niet alleen een mooie houten vloer, maar ook decoratie- en andere interieurelementen met de look and feel van onbehandeld hout zorgen voor een natuurlijke touch in je etnisch interieur. Burned Wood, geïnspireerd door de Japanse Shou Sugi Ban traditie, is een zwarte laminaatvloer van Quick-Step en speelt hier perfect op in. De schijnbaar gebrande planken hebben de unieke, levensechte structuur van hout dat letterlijk door vuur is gegaan. Het resultaat? Een authentieke vloer met een unieke etnische toets.

Etnisch interieur © -

Een ruimte waar reizigers hun hartje ophalen.

Etnisch interieur © -

Een kleurrijk schilderij kan de ruimte oplichten en doen dromen van verre reizen.

Etnisch interieur © -

Hout en vrolijke kleuren, met her en der een cactus of etnische kunst.

Etnisch interieur © -

Exotische accessoires! Ananas Bloomingville via Nordic Living (28.99 euro), Cactus Bloomingville via Nordic Living (18 euro), Plantenhangers via Rewind (21 euro), Botanische tekening via Nordic Living, Fruitschaal via Rewind (29 euro)

Accessoire © -

Interieuritems van Bloomingville, HK Living en House Doctor via Nordic Living.

Etnisch © Eijffinger