Zorg voor een gezellige zithoek.

Een oud enkel bed kan hiervoor goed van pas komen. Zaag de beddenbak in de helft en vul hem op met dikke kussens en plaids. Schuur de lattenbodem en voorzie hem van een laagje vernis of een vrolijk kleurtje. Plaats deze lattenbodem rechtopstaand tegen de muur en schuif je kussenbak ertegen. Je hebt nu de perfecte rugleuning die tevens dienst kan doen als hangmuur voor lampjesof bloempotjes, heerlijk om avonden in weg te lezen.

via JoyTV, JoyTV
via JoyTV © JoyTV

Look on the bright side

via Home Edit, Home Edit
via Home Edit © Home Edit

Ach, je hebt inderdaad geen tuin, maar je hebt wel een terras dat (waarschijnlijk) overdekt wordt door het terras van de buren en bijgevolg (redelijk) regenproof is. Bekijk dit als een voordeel en probeer enkele gekke deco-trucjes uit. Waarom je terras immers niet behandelen als een buiten-woonkamer? Leg eens een tapijtje op je bankirai, of verhuis een ladenkast van binnen naar buiten voor een origineel effect.

Muurbekleding

via Life on the Balcony , Life on the Balcony
via Life on the Balcony © Life on the Balcony

Wanneer je slechts een kleine ruimte hebt om aan te kleden wordt iedere wand belangrijk. Probeer een verticale (kruiden)tuin te maken met behulp van een oud pallet, wat zeildoek en spijkers. Bekijk de tutorial hier

via Everyday Home Blog, Everyday Home Blog
via Everyday Home Blog © Everyday Home Blog

Geen handige harry? Een oude, geschilderde traplader of een handdoekrek zoals deze van Ikea zijn ook bijzonder leuk om je planten een plaatsje op te geven. Werk met verschillende vormen en zet bijvoorbeeld wat klimopplantjes bovenaan, die zich rond het laddertje wikkelen. Wissel aardewerken bloempotten af met gekleurde exemplaren en mason jars voor een nonchalant effect.

Een andere optie is een stukje muur bedekken met zonnige tegels in vrolijke kleuren om je in een Spaanse hacienda te wanen. En nee, je hoeft heus geen hele muur te bedekken of een fontein te integreren. Soms zijn enkele tegels al voldoende. Mix en match!

via Houzz, Houzz
via Houzz © Houzz

En er was licht

via Shelterness, Shelterness
via Shelterness © Shelterness

Of je nu fan bent van flakkerende kaarsen, broeierige lampions, hippe designlampen of sfeervolle kerstlichtjes: je terras moet voorbereid zijn op die lange zomeravonden waarop jij en je vrienden uren weg keuvelen terwijl de zon al lang haar bed is ingekropen.

(KS)

Een oud enkel bed kan hiervoor goed van pas komen. Zaag de beddenbak in de helft en vul hem op met dikke kussens en plaids. Schuur de lattenbodem en voorzie hem van een laagje vernis of een vrolijk kleurtje. Plaats deze lattenbodem rechtopstaand tegen de muur en schuif je kussenbak ertegen. Je hebt nu de perfecte rugleuning die tevens dienst kan doen als hangmuur voor lampjesof bloempotjes, heerlijk om avonden in weg te lezen.Een andere optie is een stukje muur bedekken met zonnige tegels in vrolijke kleuren om je in een Spaanse hacienda te wanen. En nee, je hoeft heus geen hele muur te bedekken of een fontein te integreren. Soms zijn enkele tegels al voldoende. Mix en match! (KS)