Galerij De Vuyst is in Vlaanderen een begrip. Deze Lokerse galerij is sinds een halve eeuw het kloppende hart van een flink deel van de Vlaamse kunsthandel. Nu onderging De Vuyst een soort gedaanteverwisseling met een nieuwe kunstgalerij waar klassieke namen uit de moderne kunst worden getoond naast hedendaags werk. Nu is Marie Julie Bollansée, een video- en performancekunstenares aan de beurt.

Daarnaast komt er ook een designgalerie met creaties van topontwerpers als Ron Arad, Alessandro Mendini, Starck en Sotssass. Het aangeboden gamma wordt heel divers, van meubilair tot en met vulpennen! Op de website krijg je een voorsmaakje. Dit is een superreden om even af te zakken naar Lokeren. Natuurlijk blijft De Vuyst ondertussen ook als veilinghuis actief. Allemaal redenen om een kunst- en designcollectie te beginnen.

Van 1 tot 8 oktober wordt er een openingsweek voorzien.
Galerij De Vuyst, Kerkstraat 46 te 9160 Lokeren.

Piet Swimberghe

Galerij De Vuyst is in Vlaanderen een begrip. Deze Lokerse galerij is sinds een halve eeuw het kloppende hart van een flink deel van de Vlaamse kunsthandel. Nu onderging De Vuyst een soort gedaanteverwisseling met een nieuwe kunstgalerij waar klassieke namen uit de moderne kunst worden getoond naast hedendaags werk. Nu is Marie Julie Bollansée, een video- en performancekunstenares aan de beurt.Daarnaast komt er ook een designgalerie met creaties van topontwerpers als Ron Arad, Alessandro Mendini, Starck en Sotssass. Het aangeboden gamma wordt heel divers, van meubilair tot en met vulpennen! Op de website krijg je een voorsmaakje. Dit is een superreden om even af te zakken naar Lokeren. Natuurlijk blijft De Vuyst ondertussen ook als veilinghuis actief. Allemaal redenen om een kunst- en designcollectie te beginnen.Van 1 tot 8 oktober wordt er een openingsweek voorzien.Galerij De Vuyst, Kerkstraat 46 te 9160 Lokeren.Piet Swimberghe