Wat ik bedoel is het volgende: de Belgische musea steken dan wel energie in de oudere kunst en design, van voor de Eerste en een beetje van voor de Tweede Wereldoorlog, maar missen de boot als het om de naoorlogse periode gaat.

Kunst hebben ze wel nog wat in hun reserve, maar design amper. Ondertussen komt er een pak Belgische naoorlogse kunst en design op de markt. Soms zelfs aan redelijke prijzen. Maar de musea kopen daar weinig of niets van. Over enkele jaren kunnen ze zich dit dat lekker beklagen.

Dat zal nog maar eens blijken op de veiling bij Cornette de Saint Cyr, volgende week maandag, in Brussel. Het veilinghuis brengt een mooie collectie samen met onder meer designmeubilair en objecten van onder meer Jules Wabbes, Ado Chale, Jan Vlug, Pieter De Bruyne, Christophe Gevers, Renaat Braem en Willy Van Der Meeren. Maar vooral de collectie kunst is behoorlijk impressionant, met werk van Maurice Etienne van Doorslaer, Gilbert Swimberghe, Antoine Mortier, Jules Lismonde, Jean Milo, Kurt Lewy, Amedee Cortier, Gilbert Decock, Jo Delahaut, Marc Mendelson en zovele andere kunstenaars van wie verzamelaars momenteel het werk opkopen.

De naoorlogse abstracte kunst is nu immers internationaal in trek.Ook al omdat deze kunst nog lang niet zo prijzig is en dus best betaalbaar blijft. Op de veiling is er heel wat geschat tussen de 800 en 3000 euro. Toppers stijgen daarboven, maar niet alles is duur. De prijzen voor veel naoorlogse kunst uit België zijn trouwens nog niet van internationaal niveau, maar de kwaliteit van het werk is dat wel! Neem dit weekend dus snel een kijken of surf naar de site! Succes!

Piet Swimberghe

De veiling van de Belgische kunst gaat door op maandagavond 3 juni, om 19u, expo: Cornette de Saint-Cyr, Charleroisteenweg 89 te 1060 Brussel, van 31 mei t/m 3.6

Wat ik bedoel is het volgende: de Belgische musea steken dan wel energie in de oudere kunst en design, van voor de Eerste en een beetje van voor de Tweede Wereldoorlog, maar missen de boot als het om de naoorlogse periode gaat. Kunst hebben ze wel nog wat in hun reserve, maar design amper. Ondertussen komt er een pak Belgische naoorlogse kunst en design op de markt. Soms zelfs aan redelijke prijzen. Maar de musea kopen daar weinig of niets van. Over enkele jaren kunnen ze zich dit dat lekker beklagen. Dat zal nog maar eens blijken op de veiling bij Cornette de Saint Cyr, volgende week maandag, in Brussel. Het veilinghuis brengt een mooie collectie samen met onder meer designmeubilair en objecten van onder meer Jules Wabbes, Ado Chale, Jan Vlug, Pieter De Bruyne, Christophe Gevers, Renaat Braem en Willy Van Der Meeren. Maar vooral de collectie kunst is behoorlijk impressionant, met werk van Maurice Etienne van Doorslaer, Gilbert Swimberghe, Antoine Mortier, Jules Lismonde, Jean Milo, Kurt Lewy, Amedee Cortier, Gilbert Decock, Jo Delahaut, Marc Mendelson en zovele andere kunstenaars van wie verzamelaars momenteel het werk opkopen. De naoorlogse abstracte kunst is nu immers internationaal in trek.Ook al omdat deze kunst nog lang niet zo prijzig is en dus best betaalbaar blijft. Op de veiling is er heel wat geschat tussen de 800 en 3000 euro. Toppers stijgen daarboven, maar niet alles is duur. De prijzen voor veel naoorlogse kunst uit België zijn trouwens nog niet van internationaal niveau, maar de kwaliteit van het werk is dat wel! Neem dit weekend dus snel een kijken of surf naar de site! Succes! Piet Swimberghe