Maandag 8 april. Morgen is het zover. Dan start Il Salone, dé designbeurs waar de wereld weer een jaar op gewacht heeft. Samen met de eerste zon (we zagen ze hier in Milaan) is de goesting er. Wie twee weken geleden nog toeterde "Ik ga dit jaar toch maar eens skippen" heeft zich ondertussen bedacht. En geef ze eens ongelijk: Milano is er klaar voor. En wij dan!

Wij beslisten een jaar geleden. Toen waren we hongerig naar meer jong Belgisch talent. Dus beslisten we dat ook ons platform voor talent uit België en Nederland in Milaan moest staan met een mix van hun sterkste werk.

Het was lang zoeken naar het juiste plekje, maar toen we in februari van het Ventura Team http://www.venturalambrate.com een ruimte in het LUNA gebouw voorgesteld kregen twijfelden we niet. Een paar uur later stond onze oproep online en amper 36 uur later was het rond: bij 18 ontwerpers stond De Invasie @ Ventura Lambrate in de agenda. Tijd om aan de voorbereidingen te beginnen.

Samen met Fien, één van de jonge DIFT-ers (het bureau achter de communicatie voor Milaan), werkten we aan De Invasie Newspaper en een huisstijl voor het hele event. 15.000 exemplaren van onze krant rolden van de pers en raakten in Milaan nog voor wij er waren. Je kunt hem oppikken in Via Ventura 6.

Maar De Invasie is meer dan meubelen en interieur. Daar wilden we ook graag nog een stap verder gaan. Geïnspireerd door de campagne "Ik koop Belgisch" van Flanders Fashion Institute tijdens De Invasie van Antwerpen beslisten we enkel Belgische mode te dragen in Milaan. De robots gingen voorbij het meetlint van Café Costume, Black Balloon, Gewoon Lies, Modest Men, Gerda De Ceukelaire en het jong label Coureur du Monde. Suited, trended, dress-ed, sported... we dragen met trots Belgisch. De komende dagen zie je hoe we er uit zien!

Zaterdag was het dan eindelijk het moment om het werk van 18 strijders en twee supporters te verzamelen aan onze HUB (zo noemen we onze werkplek) in Gent voor de rit naar Milaan.

14 uur rijden later (zo'n truck gaat trager dan we dachten) ging ons hart sneller slaan bij de afrit Milano Lambrate en extra hard bij het zien van het LUNA teken aan het fantastische gebouw waar we deze week tentoonstellen. We zijn er! Met een truck vol strijdbaars en enorm veel enthousiasme. En nu nog alles opbouwen.

Tot morgen!

Maandag 8 april. Morgen is het zover. Dan start Il Salone, dé designbeurs waar de wereld weer een jaar op gewacht heeft. Samen met de eerste zon (we zagen ze hier in Milaan) is de goesting er. Wie twee weken geleden nog toeterde "Ik ga dit jaar toch maar eens skippen" heeft zich ondertussen bedacht. En geef ze eens ongelijk: Milano is er klaar voor. En wij dan! Wij beslisten een jaar geleden. Toen waren we hongerig naar meer jong Belgisch talent. Dus beslisten we dat ook ons platform voor talent uit België en Nederland in Milaan moest staan met een mix van hun sterkste werk. Het was lang zoeken naar het juiste plekje, maar toen we in februari van het Ventura Team http://www.venturalambrate.com een ruimte in het LUNA gebouw voorgesteld kregen twijfelden we niet. Een paar uur later stond onze oproep online en amper 36 uur later was het rond: bij 18 ontwerpers stond De Invasie @ Ventura Lambrate in de agenda. Tijd om aan de voorbereidingen te beginnen. Samen met Fien, één van de jonge DIFT-ers (het bureau achter de communicatie voor Milaan), werkten we aan De Invasie Newspaper en een huisstijl voor het hele event. 15.000 exemplaren van onze krant rolden van de pers en raakten in Milaan nog voor wij er waren. Je kunt hem oppikken in Via Ventura 6. Maar De Invasie is meer dan meubelen en interieur. Daar wilden we ook graag nog een stap verder gaan. Geïnspireerd door de campagne "Ik koop Belgisch" van Flanders Fashion Institute tijdens De Invasie van Antwerpen beslisten we enkel Belgische mode te dragen in Milaan. De robots gingen voorbij het meetlint van Café Costume, Black Balloon, Gewoon Lies, Modest Men, Gerda De Ceukelaire en het jong label Coureur du Monde. Suited, trended, dress-ed, sported... we dragen met trots Belgisch. De komende dagen zie je hoe we er uit zien! Zaterdag was het dan eindelijk het moment om het werk van 18 strijders en twee supporters te verzamelen aan onze HUB (zo noemen we onze werkplek) in Gent voor de rit naar Milaan. 14 uur rijden later (zo'n truck gaat trager dan we dachten) ging ons hart sneller slaan bij de afrit Milano Lambrate en extra hard bij het zien van het LUNA teken aan het fantastische gebouw waar we deze week tentoonstellen. We zijn er! Met een truck vol strijdbaars en enorm veel enthousiasme. En nu nog alles opbouwen. Tot morgen!